Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladglass med karamelliserade bananer och kokos- och bananbräck

I den här lyxiga efterrätten får smakkompisarna banan och choklad stå i fokus. Bananen steks i råsocker som kompletteras av krämig chokladglass, för att sedan toppas av kokos- och bananbräck med mörk choklad på toppen. Ja du hör ju själv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kokos- och bananbräck: Krossa kokos- och bananchips grovt.
  2. Smält chokladen över vattenbad eller några minuter i mikron.
  3. Häll ut chokladen på bakplåtspapper och bred ut ett tunt lager, ca 1/2 cm med en slickepott.
  4. Strö chipsen och flingsaltet över chokladen. Ställ bräcket kallt så det stelnar.
  5. Karamelliserade bananer: Skala bananerna och dela dem på längden.
  6. Vänd dem i lite råsocker. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek bananerna tills de fått fin stekyta.
  7. Till servering: Servera bananerna varma med chokladglass och toppa med bräcket.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
Kokos- och bananbräck
  • 1/2 dl rostade kokoschips
  • 1/2 dl bananchips
  • 100 g mörk choklad (välj mjölkfri mörk choklad för vegansk)
  • 2 krm flingsalt
Karamelliserade bananer
  • 4 bananer
  • 1 dl råsocker, farin-muscovado- eller strösocker
  • 1 msk kokosolja till stekning
Till servering
  • 1 förp havreglass med smak av choklad (à 280 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2293 kJ / 548 kCal