Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kladdkaka på burk med Polly

Kladdkaka med Polly på burk är den perfekta gå bort-presenten, eller för dig som vill vara förberedd när godissuget kommer. Häll ner alla ingredienser i burken en efter en, och när det väl är dags för bak behöver du bara tillsätta ägg och smör. Hur smidigt?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll ner alla torra ingredienser i burken, en efter en. Lägg Polly överst i burken. Var försiktig så ingredienserna inte blandas.

Instruktioner att skriva på ett kort och fästa på burken:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält 100 g smör och vispa ner 2 ägg (för 1 kaka). 
  3. Töm ner övriga ingredienser från burken och rör så att allt blir blandat.  
  4. Häll smeten i en smord form ca 22 cm i diameter (för 1 kaka) och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
  5. Till servering: Servera med grädde eller glass.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Cloetta.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
Fyll en glasburk (ca 6 - 7 dl)
  • 3 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 3 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 krm salt
  • 1 - ca 2 dl polly
Vid bakning tillsätts
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
Till servering
  • grädde eller glass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer