Chokladkaka med chokladkräm och bär

387
36
Chokladkaka med chokladkräm och bär

Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser

8 portioner
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm

1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (gärna bakchoklad)
1 tsk vaniljsocker

Garnering

1 l färska bär (t ex hallon)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett, grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri choklad.Receptet uppdaterat juli 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

387

Kommentarer

Evelina

2021-12-09

Jag använde vanligt marabou choklad och hade chokladkrämen i 1,5h i kylen innan jag bredde på den och det fungerade super bra. Oerhört god kaka och uppskattades verkligen hemma.

Anni

2021-12-08

Hej Kakan ser bra ut. Har bara en liten fundering; kan man använda importerade färska hallin på chokladkakan, med tanke på salmonella? Frysta bär måste ju kokas innan användning. Mvh Anni Feodoroff

John

2021-11-25

Kolla temp i kylen. Vanlig typ blockchoklad mörk funkar perfekt. Good luck. Min står i frysen i väntan på att plockas fram på lördag. Looking forward.

Näringsvärde per portion

Energi 2035 KJ / 487 kCal
Fett 30 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 47 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Polka sandwich
Drömrulltårta
Vaniljbullar
Cookie-kladdkaka
Baskisk cheesecake
Chokladmoussetårta