Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladkaka med chokladkräm och bär

(31)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl siktad kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk eller ljus choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • 1 l färska bär (t ex hallon)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
  4. Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter, för 8 bitar), gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
  5. Chokladkräm: Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
  6. Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.
  7. Bre chokladkrämen på kakan.
  8. Garnering: Rensa bären och lägg dem på kakan.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer