Chokladkaka med chokladkräm och bär
Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000
Ingredienser
8 portioner
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (bakchoklad)
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1 l färska bär (t ex hallon)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2035 KJ / 487 kCal
Fett30 g
Salt0.22 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej! Hur var originalreceptet på krämen? Den var lite svår att få att stelna men brukade ha i frysen innan. Kollade gamla buffe nummer men hittade inte. Var det 2000, vilken månad publicerades den? mvh Sara
Sara
2024-03-20Hej Sara! Det gamla receptet var 2 dl vispgrädde och 200 g choklad. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-26Super gott och enkelt, brukar göra dubbla sats och minska socker med 1 dl. Lika gott och omtyckt här hemma. Nu har jag gjort en och såg att jag saknar vispgrädde hemma, kan man ta mar Grädde istället och i så fall hur mycket? Tack😊
Suzanne
2023-09-30Hej Suzanne! Menar du matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Vi har inte provbakat med något annat än vispgrädde så vi vågar inte lova att det blir bra med matlagningsgrädde men sannolikt funkar det också. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-03Hur kommer det sig att smöret rinner ut ur nya formen som jag just köpt på Ica? Nåt fel när jag blandar smeten? Varför läcker kakformen?
Åsa
2023-06-05Hej Åsa! Det händer tyvärr ganska ofta att formar med löstagbar kant läcker. Det är bra att ha formen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på plåten när du gräddar så slipper du rengöra ugnen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-19