Chokladkaka med chokladkräm och bär

280
32
Chokladkaka med chokladkräm och bär

Chokladkaka med chokladkräm och bär är den perfekta efterrätten som passar alla åldrar och vid alla tillfällen. Denna delikata dessert med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm ovanpå dekoreras med färska bär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser

8 portioner
100 g
smör
2
ägg
2 dl
socker
1 dl
vetemjöl
1/2 dl
siktad kakao
1 tsk
vaniljsocker

Chokladkräm

1 dl
vispgrädde
200 g
mörk choklad (gärna bakchoklad)
1 tsk
vaniljsocker

Garnering

1 l
färska bär (t ex hallon)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett, grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfri choklad.Receptet uppdaterat juli 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

280

Kommentarer

Sofia

2021-06-28

Min chokladkräm stelnar inte. Gjorde den på ljus bakchoklad. Den har stått flera timmar i kylen nu och är så pass lös att den bara flyter ut.

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Sofia! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu sett över receptet och vi har kommit fram till att bästa resultat blir på mörk bakchoklad och med lite mindre grädde. Vi har gjort ändringarna i receptet. Hoppas att du vill prova baka kakan igen! Hälsningar Elina

Kerstin

2021-06-28

Till er som fått en för lös chokladkräm kan det hjälpa att göra den på ”bakchoklad” alltså choklad som inte innehåller kakaosmör. Kakaosmöret behöver tempereras för att stelna ordentligt. Testa också att minska andelen grädde något.

Johan

2021-05-15

Choklad krämen är ju löjligt lös... hur räddar man den ???

Näringsvärde per portion

Energi 2035 KJ / 487 kCal
Fett 30 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 47 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept