Chokladkaféets kladdkaka

209
40
Chokladkaféets kladdkaka

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Chokladkaféets kladdkaka

Ingredienser

12 bitar
150 g
smör
2
ägg
3 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 tsk
bakpulver
4 tsk
vaniljsocker

Glasyr

2 dl
grädde
1 msk
honung
1 1/2 msk
strösocker
100 g
fin mörk choklad
2 tsk
smör

Hallonsås

250 g
hallon (färska eller frysta)
1/2 dl
socker
1 msk
konc apelsinjuice

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Vad tyckte du om receptet?

209

Kommentarer

Emelie

2021-01-12

Vi gjorde bara kakan utan glasyr och sås. Underbart fyllig chokladsmak. Men min form är 25cm i diameter så det blev ganska mycket passning i ugnen. 18min blev bra.

Elenore

2020-10-18

Inget bra recept, på något vis. Torr och inte i närheten av att vara en kladdkaka. Körde 20min i ugnen. Jättebesviken. Kunde inte räddas upp av grädde, glass och hallon.

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Elenore! Vad tråkigt att höra! Testa gärna kladdkaka med receptID 722982, det är en favorit hos många! Hälsningar Elina

Kim

2020-10-08

Mums!Den va gulvit god😋. Jag rekommenderar att göra denna kaka🤙🤟

Näringsvärde per portion

Energi 1717 KJ / 410 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept