Chokladkaféets kladdkaka
Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
12 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör
Hallonsås
250 g hallon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1717 KJ / 410 kCal
Kommentarer
Supergod. Körde en halv sats på glasyren, det räckte!
Julia
2024-02-08Jätte god kaka! Jag dubblade receptet och körde den i ugnen cirka 25-30 min- satte den sedan i kylen när den hade svalnat så att den fick stelna. Den blev drömgod dagen efter när både kakan & glasyren hade stelnat. Jag skippade dock hallonsåsen & serverade med vispad grädde istället
Jenny
2022-08-12Blev bra och kletig kaka. Kan tipsa att inte mixa smeten för mycket när du lägger till bakpulver. Om du mixar för mycket blir smeten för tung och reser sig inte. Jag tog även och brödade formen men cocosflingor. Blev väldigt gott
Emelie
2022-05-28