Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladkaféets kladdkaka

(18)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 100 g fin mörk choklad
  • 2 tsk smör
Hallonsås
  • 250 g hallon (färska eller frysta)
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk konc apelsinjuice
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
  5. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
  6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
  7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
  8. Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1717 kJ / 410 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer