Emmabodas tevetårta

32
1
Emmabodas tevetårta

Emmabodas tevetårta är en delikat och smaskig tårta av färdiga tårtbottnar. Tårtan är väldigt lättlagad och tack vare vaniljfyllningen och chokladglasyren känns tårtan lyxig och god. Dekorera med grädde, kokos och säsongens bär.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Emmabodas tevetårta

Ingredienser

8 bitar

Chokladglasyr

4 dl florsocker
1/2 dl vatten
3 msk kakao
1/2 - 1 tsk vaniljsocker
50 g smör
färdiga tårtbottnar

Fyllning

4 dl färdig vaniljkräm exempelvis Marsán Snabbvaniljsås som görs tjock enligt beskrivning på förpackningen
2 dl vispad grädde

Dekoration

3 msk riven kokos
1 dl vispad grädde
säsongens bär eller konserverad frukt

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Madeléne

2004-12-17

Jag är inte speciellt förtjust i grädde,men i den här tårtan är det så lite så jag kan stå ut!