Emmabodas tevetårta
Emmabodas tevetårta är en delikat och smaskig tårta av färdiga tårtbottnar. Tårtan är väldigt lättlagad och tack vare vaniljfyllningen och chokladglasyren känns tårtan lyxig och god. Dekorera med grädde, kokos och säsongens bär.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
8 bitar
Chokladglasyr
4 dl florsocker
1/2 dl vatten
3 msk kakao
1/2 - 1 tsk vaniljsocker
50 g smör
färdiga tårtbottnar
Fyllning
4 dl färdig vaniljkräm exempelvis Marsán Snabbvaniljsås som görs tjock enligt beskrivning på förpackningen
2 dl vispad grädde
Dekoration
3 msk riven kokos
1 dl vispad grädde
säsongens bär eller konserverad frukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag är inte speciellt förtjust i grädde,men i den här tårtan är det så lite så jag kan stå ut!
Madeléne
2004-12-17