Emmabodas tevetårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Emmabodas tevetårta

Emmabodas tevetårta är en delikat och smaskig tårta av färdiga tårtbottnar. Tårtan är väldigt lättlagad och tack vare vaniljfyllningen och chokladglasyren känns tårtan lyxig och god. Dekorera med grädde, kokos och säsongens bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladglasyr: Blanda florsocker, vatten, kakao och vaniljsocker. Rör ganska hårt till en jämn smet. Smält smöret ytterligare. Täck med plastfolie. Låt stå svalt för att stelna.
  2. Fyllning: Bre hälften av vaniljkrämen i ett cm-tjockt lager på understa botten. Ovanpå det läggs hälften av vispgrädden. Lägg på en botten och bre på resten av fyllningen på samma sätt som tidigare. Lägg på den tredje bottnen.
  3. Rör om i den nu stelnande chokladglasyren så att den blir smidig och bredbar, skulle den vara för hård tillsätts någon droppe vatten. Bre ut chokladglasyren på locket i ett jämnt och fint lager och täck sedan kanterna.
  4. Strö kokos ovanpå. Slutligen, spritsa eller klicka ut grädden och dekorera med färska bär eller konserverad frukt.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Chokladglasyr
  • 4 dl florsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • färdiga tårtbottnar
Fyllning
  • 4 dl färdig vaniljkräm exempelvis Marsán Snabbvaniljsås som görs tjock enligt beskrivning på förpackningen
  • 2 dl vispad grädde
Dekoration
  • 3 msk riven kokos
  • 1 dl vispad grädde
  • säsongens bär eller konserverad frukt
Lägg till i inköpslistan