Chokladkaka med chokladkräm och bär

Denna delikata dessert, med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm som topping, passar både stora och små. Toppa med färska bär för en riktigt lyxig känsla. Är du sugen på något enklare? Här hittar du vårt grundrecept på chokladkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2035 KJ / 487 kCal
Fett30 g
Salt0.22 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g
Kommentarer
43 stFavoritkaka! Görs lite väl ofta här hemma nu sen vi första gången provade receptet. Har alltid lite flingsalt på chokladkrämen 😋
Emelie
Kan man baka själva kakan , frysa och sen lägga på chokladkrämen när den ska ätas
Elisabet
Hej Elisabet! Det går fint att göra på det sättet. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hej! Hur var originalreceptet på krämen? Den var lite svår att få att stelna men brukade ha i frysen innan. Kollade gamla buffe nummer men hittade inte. Var det 2000, vilken månad publicerades den? mvh Sara
Sara
Hej Sara! Det gamla receptet var 2 dl vispgrädde och 200 g choklad. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Super gott och enkelt, brukar göra dubbla sats och minska socker med 1 dl. Lika gott och omtyckt här hemma. Nu har jag gjort en och såg att jag saknar vispgrädde hemma, kan man ta mar Grädde istället och i så fall hur mycket? Tack😊
Suzanne
Hej Suzanne! Menar du matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Vi har inte provbakat med något annat än vispgrädde så vi vågar inte lova att det blir bra med matlagningsgrädde men sannolikt funkar det också. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur kommer det sig att smöret rinner ut ur nya formen som jag just köpt på Ica? Nåt fel när jag blandar smeten? Varför läcker kakformen?
Åsa
Hej Åsa! Det händer tyvärr ganska ofta att formar med löstagbar kant läcker. Det är bra att ha formen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på plåten när du gräddar så slipper du rengöra ugnen. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Varför gör ni om receptet? Så lite vispgrädde var det inte i krämen förut. Inte alls lika gott med det nya receptet.
Isabelle
Gjort denna flera gånger med färska hallon och vispad grädde, och den är supergod och alltid uppskattad av stora och små!
Mia
Använder gelatinblad i krämen så blir den perfekt
Sandra
Jag använde vanligt marabou choklad och hade chokladkrämen i 1,5h i kylen innan jag bredde på den och det fungerade super bra. Oerhört god kaka och uppskattades verkligen hemma.
Evelina
Hej Kakan ser bra ut. Har bara en liten fundering; kan man använda importerade färska hallin på chokladkakan, med tanke på salmonella? Frysta bär måste ju kokas innan användning. Mvh Anni Feodoroff
Anni