Chokladkaka med chokladkräm och bär

Betyg 4.2 av 5.428 personer har röstat
Receptet har 43 kommentarer
Chokladkaka med chokladkräm och bär

Denna delikata dessert, med en härlig chokladbotten och en krämig chokladkräm som topping, passar både stora och små. Toppa med färska bär för en riktigt lyxig känsla. Är du sugen på något enklare? Här hittar du vårt grundrecept på chokladkaka.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser

8 portioner
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm

1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (bakchoklad)
1 tsk vaniljsocker

Garnering

1 l färska bär (t ex hallon)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

43 st
  • Favoritkaka! Görs lite väl ofta här hemma nu sen vi första gången provade receptet. Har alltid lite flingsalt på chokladkrämen 😋

    Emelie

  • Kan man baka själva kakan , frysa och sen lägga på chokladkrämen när den ska ätas

    Elisabet

    Hej Elisabet! Det går fint att göra på det sättet. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej! Hur var originalreceptet på krämen? Den var lite svår att få att stelna men brukade ha i frysen innan. Kollade gamla buffe nummer men hittade inte. Var det 2000, vilken månad publicerades den? mvh Sara

    Sara

    Hej Sara! Det gamla receptet var 2 dl vispgrädde och 200 g choklad. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Super gott och enkelt, brukar göra dubbla sats och minska socker med 1 dl. Lika gott och omtyckt här hemma. Nu har jag gjort en och såg att jag saknar vispgrädde hemma, kan man ta mar Grädde istället och i så fall hur mycket? Tack😊

    Suzanne

    Hej Suzanne! Menar du matlagningsgrädde istället för vispgrädde? Vi har inte provbakat med något annat än vispgrädde så vi vågar inte lova att det blir bra med matlagningsgrädde men sannolikt funkar det också. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hur kommer det sig att smöret rinner ut ur nya formen som jag just köpt på Ica? Nåt fel när jag blandar smeten? Varför läcker kakformen?

    Åsa

    Hej Åsa! Det händer tyvärr ganska ofta att formar med löstagbar kant läcker. Det är bra att ha formen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på plåten när du gräddar så slipper du rengöra ugnen. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Varför gör ni om receptet? Så lite vispgrädde var det inte i krämen förut. Inte alls lika gott med det nya receptet.

    Isabelle

  • Gjort denna flera gånger med färska hallon och vispad grädde, och den är supergod och alltid uppskattad av stora och små!

    Mia

  • Använder gelatinblad i krämen så blir den perfekt

    Sandra

  • Jag använde vanligt marabou choklad och hade chokladkrämen i 1,5h i kylen innan jag bredde på den och det fungerade super bra. Oerhört god kaka och uppskattades verkligen hemma.

    Evelina

  • Hej Kakan ser bra ut. Har bara en liten fundering; kan man använda importerade färska hallin på chokladkakan, med tanke på salmonella? Frysta bär måste ju kokas innan användning. Mvh Anni Feodoroff

    Anni

Näringsvärde per portion

Energi2035 KJ / 487 kCal
Fett30 g
Salt0.22 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Chokladkaféets kladdkaka
    Betyg 3.8 av 5.253 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad chokladkaka med nötter
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Snabbkaka
    Betyg 4.1 av 5.167 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sockerkaka med citron
    Betyg 4 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladtryffel med lakrits
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad