Tranbärschokladkaka med vit chokladmousse
För dig som är chokladälskare är den här efterrätten drömlik. Ljuvlig chokladkaka med tranbär ackompanjeras av en fluffig mousse bestående av grädde och vit choklad. Du garnerar kakan med nyplockade bär för en vacker presentation.
Ingredienser
8 bitar
Chokladkaka
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl
1 dl torkade tranbär
Chokladmousse
2 1/2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
rårörda bär
Förslag på bär
200 g hallon
200 g lingon
200 g hjortron
För alla
Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd mjölkfri choklad vid behov, använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad. Använd havre- eller sojagräddalternativ. I stället för vit choklad använd mörk mjölkfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott men väldigt mäktigt. Det var svårt att vispa moussen tillräckligt tjock.
Helene
2010-01-03