Med cookies bakade på bönor och hasselnötter behövs varken mjöl, smör eller ägg. Det kan ta lite tid att mixa nötterna till »nötsmör« men det är det värt. Få små kakmonster kan ana den hemliga ingrediensen i dessa chokladiga underverk!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2017
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Kommentarer
Karin
1/6/2021Kan man baka med dadlar istället för socker?
Angelica
4/24/2019Går det lika bra med färdigt nötsmör som tex Kung Markattas mandelsmör tex? Hur mycket nötsmör motsvarar receptet?
Redaktionen ICAse
8/23/2019Hej Angelica! Man kan absolut använda sig av färdigt nötsmör av valfri sort. 3 dl nötter ger ca 1-1,5 dl nötsmör MEN, då vi inte har provlagat med 1-1,5 dl köpt nötsmör så kan vi inte garantera att slutresultatet blir som enligt ursprungsreceptet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Annika
4/13/2019Ska man alltså koka vönorna innan? Jag hittade inte färdigkokta bönor på maxi? Hur länge ska det kokas? Samma sak med nötterna, dessa ska rostas innan dem hackas i maskin?
Redaktionen ICAse
4/15/2019Hej Annika! Tanken var färdigkokta bönor, så fråga din handlare var de finns. (eller koka egna enligt receptet på förpackningen) Och gärna rostade hasselnötter innan de mixas sönder. Hälsningar Michelle