UNDER 45 MIN | Medel

Chokladiga cookies på svarta bönor

Med cookies bakade på bönor och hasselnötter behövs varken mjöl, smör eller ägg. Det kan ta lite tid att mixa nötterna till »nötsmör« men det är det värt. Få små kakmonster kan ana den hemliga ingrediensen i dessa chokladiga underverk!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg nötterna i en matberedare. Kör tills nötterna blivit till ett »nötsmör«, det kan ta ett tag beroende på hur kraftfull matberedaren är. Fastnar nöthacket längs kanten så skrapa ner hacket då och då och kör igen.
  3. Häll av bönorna, skölj och låt dem rinna av väl. Tillsätt bönor, socker, kakao, vaniljpulver, bakpulver och flingsalt i matberedaren och kör till en jämn smet.
  4. Forma degen till 16 kakor (för 16 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över hackade nötter och tryck till lätt med handen.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Kakorna är bäst att förvara i frysen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 3 dl rostade hasselnötter
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm flingsalt
  • hackade hasselnötter att strö över

Näringsvärde
Per portion

Energi 596 kJ / 143 kCal