Chokladfudge

Betyg 2.6 av 5.742 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Chokladfudge

Det är sött, lite segt och smakar fylligt av choklad. Chokladfudge hör till julens mest älskade godis. Tur då att det inte är särskilt svårt att göra själv. Se bara till att ta tempen ordentligt på fudgesmeten, så konsistensen blir den rätta.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Chokladfudge

Ingredienser

ca 20 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 krm salt

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Nu har jag provat detta. Dock med bara 112 gr men en ordentlig vispning Och det smakade utsökt! Marianne

    Marianne

  • Detta blev mer kola/knäck än fudge! Besviken!!!

    Selina

    Hej Selina och ni andra som inte fått det till fudge. Nu har vi provlagat receptet och ändrat temperaturen och även lagt till att man ska vispa på slutet med elvisp så att fudgen får den rätta konsistensen. Lycka till nu alla som vi prova igen! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Det var nog det sämsta receptet vi provat, blev en stenhård kaka. Bara att slänga.

    Rickard

  • Hade termometer, kokade på medelvärme temp blev klart efter ca: 25 minuter rörde hela tiden och vid 125 grader tog jag kastrullen från plattan och fortsatte röra, men då fick jag snabba mig att hälla upp smeten i en form, den började bli tjock. In i kylen att kallna, sedan skar i bitar blev fantastiskt god.

    Yvonne

  • Min blev till knäck 😂

    Mollie

  • Koka den i minst 45 minuter och gör sedan kulprovet. Då blir den perfekt!

    Linda

  • Använde såsom alltid vid knäck/fudge en bra vid kastrull med tjock botten samt termometer. Gick strålande och blev mkt god. Skulle aldrig lyckas med sånt som detta och knäck utan termometer. Negativa kommentarerna tror jag mkt beror på brist på termometer, går aldrig att endast gå på tiden då så olika på olika spisar med sånt här. Jag är ganska van vid att göra fudge och kan nästan se när den är klar även utan termometer men skulle ändå aldrig våga göra utan den😅

    Anna

  • Blir riktigt mör och god om man häller över den kokta smeten i en bunke. Vispa sedan tills den tjocknar. Häll upp på papper och forma till smeten. Skär i bitar.

    Elenor

  • Tog minst en timme om inte mer innan det blev 125 grader. För mig blev de som kola, sega som mjuk kola, lite hårda utefter kanterna. Men goda!

    Susanna

  • Det gäller att ha en kastrull med tjock botten, det är a&o. Annars blir det för hett i botten, en tjockbottnad kastrull leder värmen jämnare.

    Lise-lott

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi10033 KJ / 2397 kCal
Fett136 g
Salt2 g
Kolhydrater282 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Fudge med mandel och tranbär
    Betyg 2.9 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinfudge
    Betyg 4.2 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjuk lakrits- & chokladfudge
    Betyg 2.9 av 5.744 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonfudge
    Betyg 2.7 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladknäck
    Betyg 2.6 av 5.258 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladkola
    Betyg 4.3 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad