Chokladfudge

Det är sött, lite segt och smakar fylligt av choklad. Chokladfudge hör till julens mest älskade godis. Tur då att det inte är särskilt svårt att göra själv. Se bara till att ta tempen ordentligt på fudgesmeten, så konsistensen blir den rätta.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi10033 KJ / 2397 kCal
Fett136 g
Salt2 g
Kolhydrater282 g
Protein11 g
Kommentarer
19 stNu har jag provat detta. Dock med bara 112 gr men en ordentlig vispning Och det smakade utsökt! Marianne
Marianne
Detta blev mer kola/knäck än fudge! Besviken!!!
Selina
Hej Selina och ni andra som inte fått det till fudge. Nu har vi provlagat receptet och ändrat temperaturen och även lagt till att man ska vispa på slutet med elvisp så att fudgen får den rätta konsistensen. Lycka till nu alla som vi prova igen! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det var nog det sämsta receptet vi provat, blev en stenhård kaka. Bara att slänga.
Rickard
Hade termometer, kokade på medelvärme temp blev klart efter ca: 25 minuter rörde hela tiden och vid 125 grader tog jag kastrullen från plattan och fortsatte röra, men då fick jag snabba mig att hälla upp smeten i en form, den började bli tjock. In i kylen att kallna, sedan skar i bitar blev fantastiskt god.
Yvonne
Min blev till knäck 😂
Mollie
Koka den i minst 45 minuter och gör sedan kulprovet. Då blir den perfekt!
Linda
Använde såsom alltid vid knäck/fudge en bra vid kastrull med tjock botten samt termometer. Gick strålande och blev mkt god. Skulle aldrig lyckas med sånt som detta och knäck utan termometer. Negativa kommentarerna tror jag mkt beror på brist på termometer, går aldrig att endast gå på tiden då så olika på olika spisar med sånt här. Jag är ganska van vid att göra fudge och kan nästan se när den är klar även utan termometer men skulle ändå aldrig våga göra utan den😅
Anna
Blir riktigt mör och god om man häller över den kokta smeten i en bunke. Vispa sedan tills den tjocknar. Häll upp på papper och forma till smeten. Skär i bitar.
Elenor
Tog minst en timme om inte mer innan det blev 125 grader. För mig blev de som kola, sega som mjuk kola, lite hårda utefter kanterna. Men goda!
Susanna
Det gäller att ha en kastrull med tjock botten, det är a&o. Annars blir det för hett i botten, en tjockbottnad kastrull leder värmen jämnare.
Lise-lott