Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladformar med hallon

Chokladformar med hallon är en underbar efterrätt som gillas av både stor och liten. Du kan enkelt variera desserten genom att byta ut hallon mot annan frukt eller bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladblandningen.
  4. Häll smeten i 4 små ugnssäkra smorda formar (för 4 port). Om de är vida som på bilden räcker ca 7 minuter i mitten av ugnen. Om man tar runda lite högre formar tar det ca 8 minuter. Chokladen ska vara lite lös i mitten.
  5. Låt chokladen svalna eller kallna. Strö över hallon och sikta över florsocker.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Tips

Grädda inte för länge. De ska ha frasiga kanter och vara skönt rinniga i mitten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
Garnering
  • 2 dl färska hallon
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Läs mer om näringsvärden