Chokladfondue i tre smaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladfondue i tre smaker

Lägg upp skuren frukt, kanske färska fikon, apelsin, kiwi, päron, sharon och druvor på ett fat. Bjud med salta mandlar och tre olika chokladfonduer. Välj mellan mjölkchoklad och hasselnöt, mörk choklad och lakrits, vit choklad och saffran – eller kör på alla tre!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med hasselnötskrämen.
  2. Koka upp grädden och häll över lite i taget. Rör till en slät smet.
  3. Bjud chokladfonduen med valfria frukter och bär.

Mörk choklad- och lakritsfondue

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med lakritspulver, socker och salt.
  2. Koka upp grädden och häll över lite i taget. Rör till en slät smet.
  3. Bjud chokladfonduen med valfria frukter och bär.

Vit choklad- och saffransfondue

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med saffran och limejuice.
  2. Koka upp grädden och häll över lite i taget. Rör till en slät smet.
  3. Bjud chokladfonduen med valfria frukter och bär.

För alla (Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue)

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

För alla (Mörk choklad- och lakritsfondue)

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri choklad och grädde.
Innehåller mjölkprotein.

För alla (Vit choklad- och saffransfondue)

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri choklad och grädde.
Innehåller mjölkprotein.

Näringsberäkningen är på dippsåerna inte tillbehören.

Tips

Lägg till några skålar med riven kokos, krossade maränger, hackade hasselnötter, strössel och minimarschmallows. Ställ fram assietter till gästerna och låt var och en doppa i chokladfondue och sedan strössla fritt efter smak.

Ingredienser

Portioner: 6
Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 msk hasselnötskräm
  • 2 dl vispgrädde
Mörk choklad- och lakritsfondue
  • 200 g mörk choklad
  • 2 1/2 tsk lakritspulver
  • 1/2 msk råsocker
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl vispgrädde
Vit choklad- och saffransfondue
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk färskpressad limejuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3617 kJ / 865 kCal