Chokladfondue i tre smaker
Lägg upp skuren frukt, kanske färska fikon, apelsin, kiwi, päron, sharon och druvor på ett fat. Bjud med salta mandlar och tre olika chokladfonduer. Välj mellan mjölkchoklad och hasselnöt, mörk choklad och lakrits, vit choklad och saffran – eller kör på alla tre!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue
200 g mjölkchoklad
3 msk hasselnötskräm
2 dl vispgrädde
Mörk choklad- och lakritsfondue
200 g mörk choklad
2 1/2 tsk lakritspulver
1/2 msk råsocker
1/2 krm salt
2 dl vispgrädde
Vit choklad- och saffransfondue
200 g vit choklad
1/2 g saffran
1 msk färskpressad limejuice
För alla (Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue)
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
För alla (Mörk choklad- och lakritsfondue)
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri choklad och grädde.
Innehåller mjölkprotein.
För alla (Vit choklad- och saffransfondue)
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri choklad och grädde.
Innehåller mjölkprotein.
Näringsberäkningen är på dippsåerna inte tillbehören.
Gör så här
Mjölkchoklad- och hasselnötsfondue
Mörk choklad- och lakritsfondue
Vit choklad- och saffransfondue
Tips
Lägg till några skålar med riven kokos, krossade maränger, hackade hasselnötter, strössel och minimarschmallows. Ställ fram assietter till gästerna och låt var och en doppa i chokladfondue och sedan strössla fritt efter smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3617 KJ / 865 kCal
Fett65 g
Salt0.42 g
Kolhydrater63 g
Protein9 g
Kommentarer