Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Noisettepralin med apelsin

Såld på romerska bågar? Då bara måste du prova dessa noisettepraliner med apelsinchoklad och inslag av len hasselnötskräm. Det kan vara lite pyssligt att veta precis när smeten är lagom fast för att spritsa, skurna bitar är enklare att göra – och lika gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål och smält över vattenbad.
  2. Ta chokladen från värmen och blanda ner hasselnötskrämen. Ställ smeten i kylen och låt svalna ca 30 minuter.
  3. Fyll en spritspåse med tyllmunstycke med smeten. Sprita till ca 15 små toppar (för 1 sats) på bakplåtspapper. Eller häll smeten i en bakpappersklädd form, låt svalna i kylen och skär i bitar. Förvara i kylen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak
  • 200 g hasselnötskräm
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 8552 kJ / 2044 kCal