Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Påskägg med jordnötter

Bjud på mumsiga chokladägg i påsk. Salta jordnötter passar perfekt i kombination med den lena hasselnötskrämen och den söta chokladen. I receptet finns förslag på topping men självklart går det bra att använda din favorittopping.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull. Tillsätt grädden och smält ihop på svag värme, rör om då och då. Rör ner hasselnötskrämen låt den smälta i chokladen. Hacka nötterna och blanda ner dem. Låt smeten bli kall så att den går att forma till ägg.
  2. Garnering: Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller sätt skålen i en kastrull med hett vatten. Sätt ett galler på en plåt.  Doppa äggen i chokladen och ställ dem på gallret för att rinna av.
  3. Topping: Strö på valfri topping vartefter den doppats så att chokladen inte hinner stelna. Den vita chokladen smältes och ringlas på.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten (hasselnötskrämen), laktos och mjölkprotein.

Tips

Om chokladen till toppingen är för tjock kan man blanda ut den med 1 tsk olja (för 15 st). Det kan bli lite choklad kvar men det är svårt att doppa om det är för lite.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 1/2 dl salta jordnötter
Garnering
  • ca 150 g mörk bakchoklad
Topping
  • Tex kokos, hackade nötter, mandel eller vit choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 552 kJ / 132 kCal