Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Ägg skagen

Stiligt skurna ägg med skagenröra, toppade med löjrom. Lägg upp på ett fint serveringsfat. En perfekt liten förrätt till nyårsmiddagen. Lättlagat och aptitligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggen i 5 minuter.
  2. Dela dem på mitten och garnera varje ägg med färdig skagenröra och toppa med rom.

Tips

Det kan bli snyggare om man delar äggen på "andra ledden". Då skär man av en liten bit av bottnen för att få ägghalvan att stå stadigt.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 4 ägg
  • 2 msk färdig skagenröra
  • 2 tsk rom gärna löjrom
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer