Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladcrème med limemarinerade hallon

Enklare än chokladmousse är den här lena chokladcrèmen. Den serveras med en hemmagjord hallonsås med smak av lime och hela hallon på toppen. Förförisk dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält choklad i ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör försiktigt ner gräddfi l i chokladen.
  2. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Mixa hälften av hallonen med socker och sila den sedan. Riv skalet av lime och blanda försiktigt med resterande hallon.
  4. Servera chokladcrèmen med hallonsåsen och de marinerade hallonen.

För alla

Desserten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd ev mjölkfri choklad. Använd laktosfri gräddfil.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Kockknepet: För att undvika att chokladen blir grynig är det viktigt att se till att det inte kommer in något vatten i chokladen när du smälter den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g choklad
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl hallon
  • 1 msk socker
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 985 kJ / 236 kCal