Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Moccamousse

Choklad, kaffe, choklad, grädde - och så lite mer choklad! Söta små moussedesserter gör alla glada och de här godbitarna förhöjer vilken middagsbjudning som helst. Ätliga blommor blir kronan på verket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krossa kakorna och fördela i sex glas.
  2. Smält mörk och ljus choklad tillsammans över ett vattenbad eller i micro.
  3. Lös upp kaffepulvret i varmt vatten och rör ner i den smälta chokladen.
  4. Blanda i äggulorna och rör om tills allt är väl blandat.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen.
  6. Fördela moussen över kaksmulorna.
  7. Ställ in i kylen en stund.
  8. Garnering: Dekorera moussen med vispad grädde och en halv kaka.
  9. Strö över lite kaksmulor och dekorera även med ätbara blommor eller bär.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Göteborgskex.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 9 st Ballerina med chokladbollssmak
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 50 g ljus choklad
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
Garnering
  • vispad grädde
  • Ballerina och kaksmulor
  • ev ätbara blommor
  • ev bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1887 kJ / 451 kCal