Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladbullar med O´boy

Det här är bullarna du bara måste testa! Supersnabba att laga, ca 20 min och du behöver bara fem ingredienser så har du frasiga, smöriga och härligt chokladkletiga bullar. Ungefär som chokladcroissanter fast ännu godare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12-16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Blanda ihop smör och O’boy. Från början kan det kännas som att O’boyen inte går in i smöret, men ha tålamod då det kan ta ett tag.
  3. Bred O’boy-smöret över en smördegsplatta. Lägg den andra smördegen över.
  4. Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en lång "spiral" Nyp gärna ihop ändarna lite så håller snurrorna formen bättre när de gräddas.
  5. Snurra ihop spiralerna till snurror. Det är inte så viktigt hur det görs, men tryck fast ändarna under bullarna så att de inte går upp under gräddningen. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de blir gyllene och genomgräddade. Passa så att O’boy-fyllningen inte bränns.

För alla

Kontrollera innehållet i smördegen och O´boypulvret.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk.

Recept och bild i samarbete med O´boy.

Näringsvärdet är beräknat per bulle på 12 bullar.

Ingredienser

Portioner: 12-16 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl O´boypulver
  • 2 färska smördegsplattor (gärna på rulle)
  • 1 ägg
  • 1 dl pärlsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 815 kJ / 194 kCal