Hastbullar med bär
Superenkla bullar med smakrika bär som till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller körsbär. Idealiska att servera med ett glas svalkande saft eller en god kopp kaffe.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
8 st
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl honung
1 dl mjölk
1 litet ägg
ca 1 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar eller urkärnade körsbär
1 litet ägg till pensling
pärlsocker till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi819 KJ / 196 kCal
Fett7 g
Salt0.24 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Jeanette! Vad kul att du har provat och fick ett lyckat resultat. Vi har inte hunnit prova det än. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-05-25Gjorde en glutenfri variant genom att byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix (samma mängd) + att spritsa in vaniljkräm istället för bär. Mycket enkla att göra och supergoda
Jeanette
2015-05-22Enkla att göra. Jag gjorde i aluminiumformar istället och fick ut 18st. Bytte även bären mot fyllning av smör (75g), Brun farinsocker eller råsocker (3/4dl) samt 1tsk kanel och 1tsk kardemumma. Blanda och fördela fyllning i formarna. Mums!
Anna-maria
2010-01-19