Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hastbullar med bär

Superenkla bullar med fruktiga bär som till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller körsbär. Idealisk att servera med ett glas svalkande saft eller mumsig mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, honung, mjölk och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Klicka ut degen i 8 bullformar (för 8 st) av papper. Tryck ner bär i formarna. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och mjölk mot t ex Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • 1 litet ägg
  • ca 1 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar eller urkärnade körsbär
  • 1 litet ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 720 kJ / 170 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden