Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kladdkaka med O´boy

En kladdkaka med bara fyra ingredienser? Ja – det är sant! Smör, O´boy, ägg och vetemjöl är allt du behöver till den här kladdisen som är en blandning mellan kladdkaka och chokladpudding. Håll koll på kakan när den är inne i ugnen – vill du ha den riktigt kladdig ska den vara fast i kanterna men rejält lös när du tar ut den, den efterbakas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Kladdkaka: Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt O´boy och rör om.
  3. Rör ner äggen i smörblandningen och tillsätt mjölet. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och "O´boyad" springform (ca 20 cm i diameter).
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Håll koll så att den inte blir för fast.
  6. Topping: Ta ut och lägg på marshmallows som får smälta in i kakan om du önskar.
  7. Toppa gärna med fluffigt vispad vispgrädde och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet på O´boypulvret.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med O´boy.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 st
Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 4 dl O´boypulver
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
Topping
  • 100 g marshmallows
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 13855 kJ / 3311 kCal