Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grymt god med lite justeringar! 250 gr Mjukmicrat smör (ca 1 min på 400w) 10 dl havregryn 4 dl oboy 1/2 dl svart kaffe. Kaffe ger både en god kaffesmak och bidrar till att bollarna inte blir för söta (som den lätt kan uppfattas utan kaffet). Ica borde ändra till justeringarna ovan då det smakar 10 gånger bättre än originalreceptet. TIPS: Förvara blandningen i kylen ca 1 timme. Ta därefter ut blandningen och rulla ut till en lång ”korv” på köksbordet. Dela sedan i bitar till önskade storlekar med matkniv, rulla runda och rulla sen i pärlsocker eller kokos. Man sparar en hel del tid.
Sean
2021-06-14Kör du elvisp i o`boy har du sen det och o`boy-rök i hela köket!
Linus
2021-04-12Smakar alldeles för lite O'boy..
Alexandra
2020-04-04