Chokladbollar med O´boy

72
3
Chokladbollar med O´boy

Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.

Skriv ut
Chokladbollar med O´boy

Ingredienser

20-25 st
250 g
rumsvarmt, normalsaltat smör
2 1/2 dl
O´boypulver
8 dl
havregryn
1 - 2 dl
pärlsocker eller kokos

För alla

Kontrollera innehållet i O´boypulvret.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör glutenfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.Recept och bild i samarbete med O´boy.Näringsvärdet är beräknat per boll på 20 bollar.

Gör så här

Tips

Bollarna förvarar du bäst i en tätslutande burk i kylskåpet. De går också bra att frysa. Tårtan kan förvaras i kylskåp ett par dagar.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Sean

2021-06-14

Grymt god med lite justeringar! 250 gr Mjukmicrat smör (ca 1 min på 400w) 10 dl havregryn 4 dl oboy 1/2 dl svart kaffe. Kaffe ger både en god kaffesmak och bidrar till att bollarna inte blir för söta (som den lätt kan uppfattas utan kaffet). Ica borde ändra till justeringarna ovan då det smakar 10 gånger bättre än originalreceptet. TIPS: Förvara blandningen i kylen ca 1 timme. Ta därefter ut blandningen och rulla ut till en lång ”korv” på köksbordet. Dela sedan i bitar till önskade storlekar med matkniv, rulla runda och rulla sen i pärlsocker eller kokos. Man sparar en hel del tid.

Linus

2021-04-12

Kör du elvisp i o`boy har du sen det och o`boy-rök i hela köket!

Alexandra

2020-04-04

Smakar alldeles för lite O'boy..

Näringsvärde per portion

Energi 791 KJ / 189 kCal
Fett 15 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 10 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept