Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladbollar med O´boy

Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20-25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att vispa smör och O´boy med elvisp.
  2. När krämen är fluffig tillsätter du havregryn och fortsätter vispa med hög hastighet. Tanken är att du ska ”slå sönder” en del av havregrynen med elvispen. Det ger krämiga och smakrika bollar. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.
  3. För O´boy-bollar gör så här: Rulla smeten till 20-25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem.
  4. Häll upp pärlsocker eller kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
  5. För O´boybollstårta gör så här: Ta 2/3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10-20 cm i diameter (för en sats), ju mindre form, desto högre tårta.
  6. Ställ den kallt så att den stelnar (den stelnar på ett kick i frysen).
  7. Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla i pärlsocker eller kokos.
  8. Ta ur O´boybollsbottnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker eller kokos.
  9. Garnera tårtan med O´boybollarna och servera.

För alla

Kontrollera innehållet i O´boypulvret.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör glutenfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med O´boy.

Näringsvärdet är beräknat per boll på 20 bollar.

Tips

Bollarna förvarar du bäst i en tätslutande burk i kylskåpet. De går också bra att frysa. Tårtan kan förvaras i kylskåp ett par dagar.

Ingredienser

Portioner: 20-25 st
  • 250 g rumsvarmt, normalsaltat smör
  • 2 1/2 dl O´boypulver
  • 8 dl havregryn
  • 2 dl pärlsocker eller kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 791 kJ / 189 kCal