Chokladbollar med O´boy
Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.
Ingredienser
20-25 st
250 g rumsvarmt, normalsaltat smör
2 1/2 dl O´boypulver
8 dl havregryn
1 - 2 dl pärlsocker eller kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per boll på 20 bollar.
Energi791 KJ / 189 kCal
Fett15 g
Salt0.16 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
Hela familjen tyckte att dessa var bättre än på café.
Milja
2023-11-20Håller inte med dom andra kommentarerna. Använt saltat baksmör (dvs. ej margarin eller osaltat), helt vanlig oboy, havregryn och pärlsocker/strössel. Blev helt fantastiskt resultat. Går säkert ta till nästa nivån med nån matsked kaffe, men det är inget fel alls på dessa!
Fredrik
2023-09-23Dom smakar verkligen ingenting, tyvärr läste jag inte kommentarerna här INNAN jag bakade efter detta recept. det va första o sista gången jag använder oboy istället för kakao
Linda
2023-07-23