Chokladbollar med O´boy

Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per boll på 20 bollar.
Energi791 KJ / 189 kCal
Fett15 g
Salt0.16 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
7 stSmaken var jättegod tycker vi i familjen, men jag blev förundrad över att smeten inte blev speciellt kladdig... Kanske handhavandefel från min sida, kan ha vispat smör och oboy för kort tid innan jag tillsatte havregryn. Men hällde i några matskedar mjölk så blev det bättre.
Martin
Hela familjen tyckte att dessa var bättre än på café.
Milja
Håller inte med dom andra kommentarerna. Använt saltat baksmör (dvs. ej margarin eller osaltat), helt vanlig oboy, havregryn och pärlsocker/strössel. Blev helt fantastiskt resultat. Går säkert ta till nästa nivån med nån matsked kaffe, men det är inget fel alls på dessa!
Fredrik
Dom smakar verkligen ingenting, tyvärr läste jag inte kommentarerna här INNAN jag bakade efter detta recept. det va första o sista gången jag använder oboy istället för kakao
Linda
Grymt god med lite justeringar! 250 gr Mjukmicrat smör (ca 1 min på 400w) 10 dl havregryn 4 dl oboy 1/2 dl svart kaffe. Kaffe ger både en god kaffesmak och bidrar till att bollarna inte blir för söta (som den lätt kan uppfattas utan kaffet). Ica borde ändra till justeringarna ovan då det smakar 10 gånger bättre än originalreceptet. TIPS: Förvara blandningen i kylen ca 1 timme. Ta därefter ut blandningen och rulla ut till en lång ”korv” på köksbordet. Dela sedan i bitar till önskade storlekar med matkniv, rulla runda och rulla sen i pärlsocker eller kokos. Man sparar en hel del tid.
Sean
Kör du elvisp i o`boy har du sen det och o`boy-rök i hela köket!
Linus
Smakar alldeles för lite O'boy..
Alexandra