Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Chokladbollar med bryggkaffe

Bakverket vi aldrig tröttnar på. Som går hem hos både stora och små, alla dagar i veckan. Trumvirvel….Chokladbollar! Självklart med den underbara smaken av bryggkaffe, gärna doppade i smält choklad och rullade i kokos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20-30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brygg starkt kaffe och låt det svalna.
  2. Blanda rumsvarmt smör med socker. Tillsätt kakao, havregryn, vaniljsocker och det kalla kaffet. Rör ihop allt ordentligt och forma små runda bollar. 
  3. Till garnering: Häll kokos eller pärlsocker i en skål som du rullar bollarna i. Se tips för lite lyxigare chokladbollar. Förvara chokladbollarna i kylskåp.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i sammarbete med Lavazza.

Näringsvärdet är beräknat per styck med kokos.

Tips

För lite lyxigare chokladbollar, ställ in dem i kylen i ca 30-60 minuter, smält ca 100 g mörk choklad (för ca 20-30 st) och doppa i chokladen. Eller använd engångshandskar och ta lite choklad på händerna, rulla sedan bollarna i händerna och efter det i kokos. Låt stelna.
Det är lättare om ni är två, en doppar i choklad och den andra i kokos.

Ingredienser

Portioner: ca 20-30
  • 2 msk kaffe
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
Till garnering
  • kokos eller pärlsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 447 kJ / 107 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer