Chokladbollar med bryggkaffe
Bakverket vi aldrig tröttnar på. Som går hem hos både stora och små, alla dagar i veckan. Trumvirvel….Chokladbollar! Självklart med den underbara smaken av bryggkaffe, gärna doppade i smält choklad och rullade i kokos.
Ingredienser
ca 20-30 portioner
2 msk kaffe
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
Till garnering
kokos eller pärlsocker
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild i sammarbete med Lavazza.
Näringsvärdet är beräknat per styck med kokos.
Gör så här
Tips
För lite lyxigare chokladbollar, ställ in dem i kylen i ca 30-60 minuter, smält ca 100 g mörk choklad (för ca 20-30 st) och doppa i chokladen. Eller använd engångshandskar och ta lite choklad på händerna, rulla sedan bollarna i händerna och efter det i kokos. Låt stelna.
Det är lättare om ni är två, en doppar i choklad och den andra i kokos.
Det är lättare om ni är två, en doppar i choklad och den andra i kokos.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Enkelt och gott ! Barnen och jag mormor älskar chokladbollar.
Karin
2023-08-11Vi är nöjda
Elisabeth
2023-05-18Tillsatte 2 tsk baileys, riktigt gott👌 mixade även hälften av havren
Titti
2021-11-03