Fladdermöss
Ute efter ett ätbart pyssel till halloween eller spökkalaset? Testa dessa fladdermöss som du gör på dina favoritchokladbollar, strössel, oreokakor och godisremmar. Visst blir de söta – i dubbel bemärkelse! Perfekt att göra tillsammans med barnen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
ca 15 bollar
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
ev 1/2 krm salt
3 msk kallt starkt kaffe eller vatten
Till garnering
chokladströssel (till garnering)
10 oreokakor
godis (gärna t ex. pingvinstång, lakrits)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningingen är gjord per st.
Energi556 KJ / 133 kCal
Fett5 g
Salt0.17 g
Kolhydrater19 g
Protein1 g
Kommentarer
Massan blev väldigt lös men då åkte den in i frysen en liten stund. Sedan gick det bra av forma bollarna, rulla dem i strössel och sätta dit oreovingarna och ögonen. Till ögon tog jag pingvinstång med smak av jordgubb vilket var väldigt gott! Dessa chokladbollar är riktigt goda :-)
Maria
2021-10-30Bra recept
Anders
2021-10-30Vi smälte inte smöret och gjorde dem inte i kastrull utan i en bunke. Då var de mjuka nog att trycka på både ögon och vingar, ganska enkelt. Det gick bra att ha kvar fyllningen i vingarna också. Sedan ställde vi in dem i kylen.
Samantha
2020-10-19Tack Samantha för att du delar med dig av dina tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-20