ÖVER 60 MIN | Medel

Fladdermöss

Ute efter ett ätbart pyssel till halloween eller spökkalaset? Testa dessa fladdermöss som du gör på dina favoritchokladbollar, strössel, oreokakor och godisremmar. Visst blir de söta – i dubbel bemärkelse! Perfekt att göra tillsammans med barnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 bollar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till en jämn massa. Forma till bollar.
  2. Till garnering: Rulla i strössel. Dela chokladkakorna i hälften och tryck fast dem som vingar. Skär godisstängerna i bitar och tryck fast som ögon.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på förpackningarna.

Näringsberäkningingen är gjord per st.

Tips

Det går bra att frysa in fladdermössen.

Ingredienser

Portioner: ca 15 bollar
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • ev 1/2 krm salt
  • 3 msk kallt starkt kaffe eller vatten
Till garnering
  • chokladströssel (till garnering)
  • 10 oreokakor
  • godis (gärna t ex. pingvinstång, lakrits)

Näringsvärde
Per portion

Energi 556 kJ / 133 kCal