Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g
Kommentarer
26 stÅterkommande favorit, spritsar tunt (tunnare än 7 mm, snarare 4-5), mycket smörkräm men blir alltid över lite, behövs mer choklad när de ska doppas, 200-250 för en sats, liten skvätt olja (kör raps) i chokladen de doppas i gör dem lite glansiga. Gör oftast dubbel sats till jobbet och får då 70-75 biskvier. Kan klart rekommenderas och tips är att frysa mandelmassan innan den ska rivas så är den fastare, samma så fryser jag dem innan de ska doppas i choklad och går utmärkt att frysa och ta fram enstaka till fika, 1-2 st ofta lagom till kaffe/te
Johan
Kan florsockret ersättas med någon typ av sötningsmedel, så som sötströ eller Nicks?
Josefine
Receptet är bra och kakorna blir jättegoda men er uppfattning om hur många kakor man får ut av en sats är väldigt överdriven.
Ulf thomas
Bästa o enklaste receptet på biskvier👍! Har gjort dem många gånger och antalet/hur många det blir beror ju på hur stora o tjock bottnarna görs. Jag formar små ”bollar” med två teskedar av smeten o plattar ut dem med tummen😊. Det blir ca 27-30 st.
Britt eva maria
Jag har nu bakat dessa, väntar bara på att doppa dem i choklad. Jag gjorde exakt enligt receptet. Ritade rundlar 3 cm diameter. Tom mättade mängden jag klickade ut. Fick ut 13 små bottnar. Jag förstår inte överhuvudtaget hur era bagare får ut 40 stk? Skulle vilja veta hur det gick till
Anna-lena
Hej Anna-Lena! Nu har vi provbakat biskvierna och vi fick ut 30 stycken, då var alla mellan 3 och 3 1/2 cm i diameter. Kanske 7 mm tjocka. Då blir dom också klara på ca 10 minuter i ugnen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har gjort detta recept två ggr nu. Får ut över 40 små kakor och mängden smörkräm räcker alldeles lagom. Ett tips är att rita ut en mall på bakplåtspappret så är det lätt att följa/titta på när man spritsar. Det enda jag ändrar i receptet är att jag kör 37% choklad i smörkrämen och sen 55% utanpå. Blir huuur bra och gott som helst!
Sofia
Får ut 20. Gör dubbel sats. Så goda och lätta att göra! Alla vill ha!
Eva
Fick ut 24 små så 40 stämmer ju inte.
Gunilla
Fick 31 små biskvier på dubbel sats och mycket smörkräm över
Lena
Fick ihop 38, supergoda! Perfekt recept
Anna