Chokladbiskvier

Betyg 3.8 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Chokladbiskvier

Hemgjorda små chokladbiskvier som smälter på tungan. Lagom stora munsbitar med mandelbotten och riktig smörkräm. De små biskviernas krämsida doppas till sist i mörk choklad och får stelna. Om det skulle bli något över går minichokladbiskvierna att frysa. Kakorna kan sedan tas fram efter hand.

Chokladbiskvier

Ingredienser

30 st små

Botten

200 g mandelmassa
1 äggvita från ett medelstort ägg (en äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning

50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering

ca 150 g mörk choklad

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • Återkommande favorit, spritsar tunt (tunnare än 7 mm, snarare 4-5), mycket smörkräm men blir alltid över lite, behövs mer choklad när de ska doppas, 200-250 för en sats, liten skvätt olja (kör raps) i chokladen de doppas i gör dem lite glansiga. Gör oftast dubbel sats till jobbet och får då 70-75 biskvier. Kan klart rekommenderas och tips är att frysa mandelmassan innan den ska rivas så är den fastare, samma så fryser jag dem innan de ska doppas i choklad och går utmärkt att frysa och ta fram enstaka till fika, 1-2 st ofta lagom till kaffe/te

    Johan

  • Kan florsockret ersättas med någon typ av sötningsmedel, så som sötströ eller Nicks?

    Josefine

  • Receptet är bra och kakorna blir jättegoda men er uppfattning om hur många kakor man får ut av en sats är väldigt överdriven.

    Ulf thomas

  • Bästa o enklaste receptet på biskvier👍! Har gjort dem många gånger och antalet/hur många det blir beror ju på hur stora o tjock bottnarna görs. Jag formar små ”bollar” med två teskedar av smeten o plattar ut dem med tummen😊. Det blir ca 27-30 st.

    Britt eva maria

  • Jag har nu bakat dessa, väntar bara på att doppa dem i choklad. Jag gjorde exakt enligt receptet. Ritade rundlar 3 cm diameter. Tom mättade mängden jag klickade ut. Fick ut 13 små bottnar. Jag förstår inte överhuvudtaget hur era bagare får ut 40 stk? Skulle vilja veta hur det gick till

    Anna-lena

    Hej Anna-Lena! Nu har vi provbakat biskvierna och vi fick ut 30 stycken, då var alla mellan 3 och 3 1/2 cm i diameter. Kanske 7 mm tjocka. Då blir dom också klara på ca 10 minuter i ugnen. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har gjort detta recept två ggr nu. Får ut över 40 små kakor och mängden smörkräm räcker alldeles lagom. Ett tips är att rita ut en mall på bakplåtspappret så är det lätt att följa/titta på när man spritsar. Det enda jag ändrar i receptet är att jag kör 37% choklad i smörkrämen och sen 55% utanpå. Blir huuur bra och gott som helst!

    Sofia

  • Får ut 20. Gör dubbel sats. Så goda och lätta att göra! Alla vill ha!

    Eva

  • Fick ut 24 små så 40 stämmer ju inte.

    Gunilla

  • Fick 31 små biskvier på dubbel sats och mycket smörkräm över

    Lena

  • Fick ihop 38, supergoda! Perfekt recept

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi355 KJ / 85 kCal
Fett5.3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8.2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Biskvier
    Betyg 2.9 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Citronbiskvier
    Betyg 3.1 av 5.217 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biskvier i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minibiskvier med saffran och apelsin
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kanelbiskvier
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonbiskvier
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad