Cheesecakerutor med choklad och hallon

12
2
Cheesecakerutor med choklad och hallon

Den här ljuvliga chokladcheesecaken gör du enkelt i en rektangulär springform och skär upp i fyrkantiga bitar. Fin att dekorera med hallon eller om du gör den till påskfikat – dekorera varje bit med ett bedårande Oreo chokladägg.

Skriv ut
Cheesecakerutor med choklad och hallon

Ingredienser

15 bitar

Botten

100 g
smör (+ extra till formen)
300 g
oreokakor

Fyllning

5
gelatinblad
200 g
mörk choklad
600 g
naturell färskost (av cream cheesetyp)
2 dl
vispgrädde
200 g
rörsocker
100 g
vit choklad
100 g
mjölkchoklad
125 g
frysta tinade hallon

Till garnering

färska hallon
havssalt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kakorna.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, färskost, choklad och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost, choklad och vit choklad till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Marabou och Philadelphia.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Isabelle

2019-03-10

2 msk vatten

Isabelle

2019-03-10

Den var väldigt god. Men det var väldigt svårt att smälta gelatinet i chokladen. Det gick mycket bättre att smälta gelatinet i ca. 2 msk på svag värme och sen blanda det med chokladen

Näringsvärde per portion

Energi 2169 KJ / 518 kCal
Fett 35 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 44 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept