Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Cheesecakerutor med choklad och hallon

Den här ljuvliga chokladcheesecaken gör du enkelt i en rektangulär springform och skär upp i fyrkantiga bitar. Fin att dekorera med hallon eller om du gör den till påskfikat – dekorera varje bit med ett bedårande Oreo chokladägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen.
  2. Botten: Smöra eller lägg bakplåtspapper i botten på en fyrkantig eller rektagulär springform ca 36x24 cm (för 15 bitar), för att kakan ska bli lättare att ta ur.
  3. Smält smöret i en kastrull. Smula kakorna fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla på påsen. Blanda smöret och kaksmulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
  5. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn på låg- till medelvärme. Rör om då och då tills all choklad är smält.
  6. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i chokladen.
  7. Lägg färskosten i en stor skål och rör ordentligt med en gaffel.
  8. Vispa grädden med sockret i en annan skål. Blanda den vispade grädden och den smälta avsvalnade chokladen med färskosten.
  9. Hacka den vita chokladen och mjölkchokladen, blanda i chokladhacket och de tinade hallonen i färskostsmeten. 
  10. Ta ut botten ur kylen och häll i fyllningen. Låt stelna i kylen i minst fyra timmar.
  11. Till garnering: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och skär i bitar. Dekorera med färska hallon och strö lite havssalt över.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kakorna.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, färskost, choklad och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde, färskost, choklad och vit choklad till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Marabou och Philadelphia.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
Botten
  • 100 g smör (+ extra till formen)
  • 300 g oreokakor
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 200 g mörk choklad
  • 600 g naturell färskost (av cream cheesetyp)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g rörsocker
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 125 g frysta tinade hallon
Till garnering
  • färska hallon
  • havssalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2169 kJ / 518 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer