Chokladbudino med espressogrädde

Budino betyder pudding på italienska och är en italiensk dessert med en sammetslen konsistens och djup chokladsmak. Servera med vispad grädde smaksatt med espresso för en lyxig dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
6 portioner
200 g mörk bakchoklad (70 %)
6 stora äggulor
1/2 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3 %)
Espressogrädde
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 msk kall espresso eller starkt kaffe
Till servering
riven choklad (att toppa med)
Gör så här
04:00:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Googlade annat recept och där står tydligt att man inte får värma mjölk/grädde mer än 80 grader för då skär det sig :) väldigt gott fö!
Satu
2024-12-31Tog fram äggen från kylen kvällen innan så äggulorna blev rumstempererade. Jag tog Odense mörk choklad 55% kakao 100 gr och Odense mörk choklad 70% kakao! Silade av uppkoket och slängde det lilla som fastnade i silen. Och sen vände jag ner den smälta chokladen med en slev i smeten. Sen körde jag ner mixerstaven och körde till smeten blev slät, hällde upp i portionsformar. Blev jättegott! Tog bara vanlig vispad grädde med riven choklaf på.
Sara
2024-12-31Jag tyckte att receptet var tydligt och det blev en slät och fin kräm, behövdes ingen stavmixer. Viktigt att passa ägg och gräddblandningen när den sjuder och röra om, annars finns risk för äggröra. Räckte till nio portioner hos oss. Jättegod smak, tog 50% choklad.
Katja
2024-12-31