Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm
Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm är en ljuvlig efterrätt. Börja med att koka grädde och getost och blanda med honung och choklad innan det får stelna. Skär bitar och servera sedan med kokta tranbärspäron och syrlig kräm.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
10 bitar
Choklad- och getostganache
1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
75 g krämig getost
200 g mörk choklad
ca 2 msk honung (2 msk motsvarar ca 40 g)
myntakvistar till servering
Tranbärspäron
3 päron (eller äpplen)
1 l tranbärsjuice
2 myntakvistar
1/2 dl socker
1 vaniljstång
Citronkräm
3 dl crème fraiche
rivet skal från 1 citron
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1562 KJ / 373 kCal
Kommentarer
Underbart god dessert med mycket chokladsmak
Ulrika
2009-02-07Helt suveränt efterrätt! Mina vänner blev stormförtjusta över den här rätten!
Alejandro
2008-03-19