Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

5
2
Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm är en ljuvlig efterrätt. Börja med att koka grädde och getost och blanda med honung och choklad innan det får stelna. Skär bitar och servera sedan med kokta tranbärspäron och syrlig kräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Ingredienser

10 bitar

Choklad- och getostganache

1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
75 g krämig getost
200 g mörk choklad
ca 2 msk honung (2 msk motsvarar ca 40 g)
myntakvistar till servering

Tranbärspäron

3 päron (eller äpplen)
1 l tranbärsjuice
2 myntakvistar
1/2 dl socker
1 vaniljstång

Citronkräm

3 dl crème fraiche
rivet skal från 1 citron
1 msk florsocker

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Ulrika

2009-02-07

Underbart god dessert med mycket chokladsmak

Alejandro

2008-03-19

Helt suveränt efterrätt! Mina vänner blev stormförtjusta över den här rätten!

Näringsvärde per portion

Energi 1562 KJ / 373 kCal
Läs mer om näringsvärden