Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
2
Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm är en ljuvlig efterrätt. Börja med att koka grädde och getost och blanda med honung och choklad innan det får stelna. Skär bitar och servera sedan med kokta tranbärspäron och syrlig kräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Ingredienser

10 bitar

Choklad- och getostganache

1 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
75 g krämig getost
200 g mörk choklad
ca 2 msk honung (2 msk motsvarar ca 40 g)
myntakvistar till servering

Tranbärspäron

3 päron (eller äpplen)
1 l tranbärsjuice
2 myntakvistar
1/2 dl socker
1 vaniljstång

Citronkräm

3 dl crème fraiche
rivet skal från 1 citron
1 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Underbart god dessert med mycket chokladsmak

Ulrika

2009-02-07

Helt suveränt efterrätt! Mina vänner blev stormförtjusta över den här rätten!

Alejandro

2008-03-19

Näringsvärde per bit

Energi1562 KJ / 373 kCal

Testa liknande recept

Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakat päron med getost och honung
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ice coffee mint
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatis- och ärtpuré med mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga