Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm

Choklad- och getostganache med tranbärspäron och citronkräm är en ljuvlig efterrätt. Börja med att koka grädde och getost och blanda med honung och choklad innan det får stelna. Skär bitar och servera sedan med kokta tranbärspäron och syrlig kräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Choklad- och getostganache: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Krama ut den mesta vätskan.
  2. Koka upp grädde och getost i en kastrull. Tillsätt gelatinet. Ta från värmen.
  3. Finhacka chokladen. Lägg den och honungen i en skål. Häll den varma gräddblandningen över och rör till en jämn smet.
  4. Lägg plastfilm i en form och häll blandningen över. Låt stelna i kylen i några timmar.
  5. Skär ganachen i bitar och servera med päron, citronkräm och finskuren mynta.
  6. Tranbärspäron: Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg dem i en kastrull och häll på tranbärsjuicen. Tillsätt mynta och socker.
  7. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem och vaniljstången. Koka upp och låt sjuda tills päronen mjuknat, ca 15 minuter.
  8. Ta upp päronen. Koka ihop vätskan till en sås.
  9. Citronkräm: Blanda crème fraiche med rivet citronskal och florsocker.
  10. Vispa med elvisp tills krämen blir tjock och fluffig.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Choklad- och getostganache
  • 1 gelatinblad
  • 1 1/2 dl grädde
  • 75 g krämig getost
  • 200 g mörk choklad
  • ca 2 msk honung (2 msk motsvarar ca 40 g)
  • myntakvistar till servering
Tranbärspäron
  • 3 päron (eller äpplen)
  • 1 l tranbärsjuice
  • 2 myntakvistar
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
Citronkräm
  • 3 dl crème fraiche
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1562 kJ / 373 kCal
Läs mer om näringsvärden