Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lufttorkad skinka med päronsalsa

Testa en förrätt med söta päron i säsong, smaksätt på asiatiskt vis med ingefära, chili och citron och bjud med svensk lufttorkad skinka, gärna alspånsrökt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Dela dem på mitten. Dela, kärna ur och skiva chilin tunt. Lägg päron och chili i en bunke.
  2. Blanda med citronjuice, ingefära, mynta och olja. Smaka ev av med salt.
  3. Servera med lufttorkad skinka. Garnera gärna med myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora, mogna päron
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk strimlad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • lufttorkad skinka till servering
  • gärna myntablad till servering
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan