Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Cake pops

Innan det blir Cake pops behöver du först göra en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
  2. Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
  3. Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  4. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.

För alla

Gör glutenfri: använd en glutenfri mjuk kaka som bas.
Gör laktosfri: välj lakotsfria mejerier i sockerkakan, laktosfri färskost och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mejeriprodukterna i sockerkakan mot mjölkfria ersättningsprodukter. Byt ut färskosten mot en mjölkfri ersättningsprodukt, välj en mjölkfri choklad.
Gör äggfri: välj en äggfri färdig mjuk kaka eller gör en sockerkaka fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknad per bit.

Tips

Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
  • 150 g färskost
  • 300 g vit eller mörk blockchoklad
  • träspett
  • strössel till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 499 kJ / 119 kCal