Cake pops
Innan det blir Cake pops behöver du först göra eller köpa en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
15 st
1 sockerkaka (à ca 350 g, variera gärna med choklad eller citronsmak)
100 g cream cheese
300 g vit eller mörk bakchoklad
15 träspett
strössel till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Energi854 KJ / 204 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Provar att göra detta för första gången, har gått helt okej men vår frys är lite för liten för att få plats med pinnarna så har fått bryta av dem en del, samt att jag inte fattade att chokladen inte får bli för varm så fick åka till baka till affären och köpa ny. Kan ju säga att detta blivit mer 2 timmar än 1, men det är klart förväntat första gången man prövar baka något nytt :)
Amanda
2024-08-17Jättekul o göra. Fina blev de också. Nästa gång ska jag ha sötare choklad. Valde mörk block idag o smaken blev lite sträv
Cecilia
2023-12-09Ett recept jag återkommer till då och då. Enkelt och väldigt festligt! Viktigt är dock att inte låta de stelna med chokladen nedåt, då får man inte loss dem... Jag har använt mig av frigolitbitar och ställt ned träpinnarna i och då kan varje cacepops få stelna i lugn och ro utan att de fastnar.
Suzann
2022-09-25