Cake pops

345
5
Cake pops

Innan det blir Cake pops behöver du först göra en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Cake pops

Ingredienser

30 st
1
sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
150 g
färskost
300 g
vit eller mörk blockchoklad
-
träspett
-
strössel till garnering

För alla

Gör glutenfri: använd en glutenfri mjuk kaka som bas.
Gör laktosfri: välj lakotsfria mejerier i sockerkakan, laktosfri färskost och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mejeriprodukterna i sockerkakan mot mjölkfria ersättningsprodukter. Byt ut färskosten mot en mjölkfri ersättningsprodukt, välj en mjölkfri choklad.
Gör äggfri: välj en äggfri färdig mjuk kaka eller gör en sockerkaka fri från ägg.Näringsvärdet är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.

Vad tyckte du om receptet?

345

Kommentarer

Rebecca

2021-04-09

Hej! Jag gör mina cake pops dagen innan de ska bjudas på ett kalas. Hur förvarar jag dem bäst? :)

Sanna

2020-09-12

Ska man ta färdiggräddad/färdigköpt sockerkaka som man sedan mixar sönder till smulor och sen blandar med förskosten?

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Sanna! Ja, exakt antingen hemmagjord eller köpt sockerkaka mixas och blandas med färskost. Lycka till med popsen! Hälsningar Elina

Kawkab

2017-05-13

jätte bra

Näringsvärde per portion

Energi 499 KJ / 119 kCal
Fett 5 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept