- Mixa sockerkaka, gärna med citron- eller chokladsmak, som har svalnat helt. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
- Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
- Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
- Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.
För alla
Gör glutenfri: använd en glutenfri mjuk kaka som bas.
Gör laktosfri: välj lakotsfria mejerier i sockerkakan, laktosfri färskost och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mejeriprodukterna i sockerkakan mot mjölkfria ersättningsprodukter. Byt ut färskosten mot en mjölkfri ersättningsprodukt, välj en mjölkfri choklad.
Gör äggfri: välj en äggfri färdig mjuk kaka eller gör en sockerkaka fri från ägg.
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Tips
Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.