Cake pops

482
9
Cake pops

Innan det blir Cake pops behöver du först göra en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Cake pops

Ingredienser

30 st
1 sockerkaka (à ca 500 g, gärna citron- eller chokladsmak)
150 g färskost
300 g vit eller mörk blockchoklad
träspett
strössel till garnering

För alla

Gör glutenfri: använd en glutenfri mjuk kaka som bas.
Gör laktosfri: välj lakotsfria mejerier i sockerkakan, laktosfri färskost och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mejeriprodukterna i sockerkakan mot mjölkfria ersättningsprodukter. Byt ut färskosten mot en mjölkfri ersättningsprodukt, välj en mjölkfri choklad.
Gör äggfri: välj en äggfri färdig mjuk kaka eller gör en sockerkaka fri från ägg.Näringsvärdet är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

482

Kommentarer

Suzann

2022-09-25

Ett recept jag återkommer till då och då. Enkelt och väldigt festligt! Viktigt är dock att inte låta de stelna med chokladen nedåt, då får man inte loss dem... Jag har använt mig av frigolitbitar och ställt ned träpinnarna i och då kan varje cacepops få stelna i lugn och ro utan att de fastnar.

Helena

2022-09-24

För att kontra till Jannica's recension på dessa Cake Pops, så måste jag säga att dessa var riktigt enkla och roliga att göra! Följde receptet exakt och fick 29 bollar som blev väldigt fina allihop. Dessa kommer jag att göra flera gånger!

Jannica

2022-04-25

Jag kan säga såhär att ingenting med dessa cakepops är roligt. Det är heller inte lite pyssligt utan extremt jävligt. Vi försökte oss på denna efterrätt och det höll på att sluta i skilsmässa. Resultatet blev något som skulle kunna jämföras med det som katta gör på lådan. Det var tänkt som fika till yngsta dotterns dop men hon hade förmodligen aldrig förlåtit oss om vi gjort det. Smaken var god men ingen skulle nånsin komma på tanken att stoppa dessa i munnen. Vi lät cakepopsen stelna på en tallrik i kylen sen fick vi använda en vinkelslip för att få loss dom. Cakepopsen skulle snarare kunna användas som ett mordverktyg än fika.

Näringsvärde per portion

Energi 499 KJ / 119 kCal
Fett 5 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden