Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chocolate chip cookie

En kaka som gör succé på fikan! Denna klassiska amerikanska kakan med mörka chokladbitar i och nötter lagar du till på grillen istället för i ugnen. Blir både seg och frasig på en och samma gång!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kaksmet: Rör ihop alla ingredienserna till smeten i en bunke. Häll upp i en vid eldfast form, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Kakan ska bli ganska platt. Hacka chokladen grovt och strö över kakan.
  2. Ställ formen på gallret i grillen och baka kakan under lock. Försök håll medelvärme i grillen, cirka 175˚C. Kakan blir klar på 40–45 minuter.
  3. Rosta hasselnötterna några minuter i en stekpanna på spisen eller i grillen så att de får lite färg. Gnugga dem i en handduk så det mesta av det tunna innerskalet lossnar. Strö nötterna över den gräddade kakan.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt rågmjölet till glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g hasselnötskärnor
Kaksmet
  • 7 dl fint rågmjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 225 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2109 kJ / 504 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer