Chilistekt spetskål med grillade kycklinglår | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilistekt spetskål med grillade kycklinglår

Strimla spetskål och stek sedan med socker och het hackad chilifrukt. Salladen blir en vacker färgklick bredvid de grillade kycklinglåren och krämig potatis med smaksatt crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen. Skär bort rotfästet och strimla kålen grovt.
  2. Salta och peppra lårfiléerna. Stek eller grilla dem i 4 minuter på varje sida.
  3. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja. Fräs kålen någon minut och blanda sedan ner socker och hackad chili. Stek i ytterligare 2 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Servera till lårfiléerna.
  4. Servera med potatis och smaksatt crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spetskål
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk socker
  • 2 msk finhackad röd chilifrukt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2106 kJ / 505 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden