Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chiliplättar med tomatsalsa

Chiliplättar med tomatsalsa är en het och spännande variant av plättar. De krispiga och kryddiga plättarna får smak av röd och grön chili, rödlök och riven ost. Till det gör du en syrlig salsa av tomat, äpple, purjolök och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Skala, kärna ur och fintärna äpplet. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Blanda samman oljan med vinäger, honung och salt i en skål. Vänd ner tomat-, äpple- och lökhack. Låt salsan stå kallt minst 1 tim.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt chili- och lökhack och salt.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i till små plättar som får steka ca 3 min. Vänd plättarna och strö lite riven ost på ovansidan som får smälta ner medan plättarna steks på andra sidan.
  6. Servera plättarna med salsan, en blandad sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grön chili (t ex spansk peppar)
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 rödlök
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl riven ost
Salsa
  • 4 tomater
  • 1 äpple
  • ca 10 cm purjolök
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?