Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

Enkel och fräsch laxrätt med en otroligt läcker asiatisk dippsås. Missa inte salladen – fänkål, avokado och grapefrukt är underbart gott ihop. För att inte tala om vilka vackra färger det blir på tallriken. Chililaxen passar lika bra att bjuda på till vardag som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
2 krm chiliflakes
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Krispig avokadosallad
1 fänkål (á ca 200 g)
1 röd grapefrukt
2 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 kruka koriander
Sesamdipp
1/2 dl japansk soja
1/2 msk honung
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1/2 msk sesamfrön
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2971 KJ / 710 kCal
Fett38 g
Salt1.7 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanonbra recept som vi gör ofta här hemma. Ett tips är att komplettera med glasnudlar "i botten" och kanske lite machesallad för att göra rätten lite matigare.
Johan
2022-03-06Gott och fräscht!!
Maria
2020-10-10Den här är en riktig hit! Så fräsch, nyttig och god. Det sura från grapefrukten matchar det salta i sojasåsen perfekt.
Anna
2018-08-26