Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

54
2
Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

Enkel och fräsch laxrätt med en otroligt läcker asiatisk dippsås. Missa inte salladen – fänkål, avokado och grapefrukt är underbart gott ihop. För att inte tala om vilka vackra färger det blir på tallriken. Chililaxen passar lika bra att bjuda på till vardag som till fest.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
600 g
skinn- och benfri laxfilé
2 krm
chiliflakes
1 1/2 krm
salt
1 krm
peppar

Krispig avokadosallad

1
fänkål (á ca 200 g)
1
röd grapefrukt
2
mogna avokador
1 msk
färskpressad limejuice
2 krm
salt
1 krm
peppar
1/2
kruka koriander

Sesamdipp

1/2 dl
japansk soja
1/2 msk
honung
1 msk
dijonsenap
1 1/2 msk
olivolja
1 msk
sesamolja
1 msk
risvinäger eller vitvinsvinäger
1/2 msk
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Maria

2020-10-10

Gott och fräscht!!

Anna

2018-08-26

Den här är en riktig hit! Så fräsch, nyttig och god. Det sura från grapefrukten matchar det salta i sojasåsen perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 2971 KJ / 710 kCal
Fett 38 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept