Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

57
3
Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

Enkel och fräsch laxrätt med en otroligt läcker asiatisk dippsås. Missa inte salladen – fänkål, avokado och grapefrukt är underbart gott ihop. För att inte tala om vilka vackra färger det blir på tallriken. Chililaxen passar lika bra att bjuda på till vardag som till fest.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Chililax med krispig avokadosallad och sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
2 krm chiliflakes
1 1/2 krm salt
1 krm peppar

Krispig avokadosallad

1 fänkål (á ca 200 g)
1 röd grapefrukt
2 mogna avokador
1 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 kruka koriander

Sesamdipp

1/2 dl japansk soja
1/2 msk honung
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1/2 msk sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Johan

2022-03-06

Kanonbra recept som vi gör ofta här hemma. Ett tips är att komplettera med glasnudlar "i botten" och kanske lite machesallad för att göra rätten lite matigare.

Maria

2020-10-10

Gott och fräscht!!

Anna

2018-08-26

Den här är en riktig hit! Så fräsch, nyttig och god. Det sura från grapefrukten matchar det salta i sojasåsen perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 2971 KJ / 710 kCal
Fett 38 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 53 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden