Nöt- och olivfyllda tomater från grillen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nöt- och olivfyllda tomater från grillen

Genom att grilla tomater fyllda med nötter och oliver så har du en perfekt förrätt som även passar in som vegetarisk- Fräscht, gott och fullt av nyttigheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär av ett lock på tomaterna. Gröp ur tomaterna med en liten sked, det urgröpta kan sparas och användas i grytor eller soppor.
  2. Pilla ur kärnorna på oliverna och strimla dem. Blanda oliverna med nötter, persilja, olivolja, salt och peppar.
  3. Fyll tomaterna med blandningen och lägg på locken. Ställ tomaterna på grillen och låt grilla ca 10 min. Servera tomaterna som en liten entrérätt med bröd och sallad eller som tillbehör till grillat kött, fågel eller fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bifftomater
  • 12 svarta oliver med kärnor
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan