Alunbrukets paprikamarmelad

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Alunbrukets paprikamarmelad

Alunbrukets paprikamarmelad är en liten utmaning att tillaga men resultatet är slående. Paprika, vinäger och certo fruktpektin är några av ingredienserna som tillsammans blir till en hissnande god marmelad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Alunbrukets paprikamarmelad

Ingredienser

1 sats
750 g  röd paprika (750 g motsvarar ca 4-5 st)
1 l  strösocker
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  nypressad citronjuice
1   flaska Certo fruktpektin (à 180 ml)

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Kan man byta ut äppelsidervinäger mot vitvinsvinäger

Rita

2022-08-24

Jag testade. Tycker att den blev alldeles för lös trots att jag tog mer verto. Jag ska göra om och då mixa paprikan så marmeladen blir mer homogen. Jag tillsatte lite sambal oelek så det blev ett härligt sting åxå!

Åza

2018-11-23

Testa liknande recept

Marmelad av färsklök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och paprikamarmelad till ost
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga