Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Alunbrukets paprikamarmelad

Alunbrukets paprikamarmelad är en liten utmaning att tillaga men resultatet är slående. Paprika, vinäger och certo fruktpektin är några av ingredienserna som tillsammans blir till en hissnande god marmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg paprika, socker och vinäger i en rejäl gryta. Gör ett uppkok, under omrörning, tills sockret smält.
  2. Ta kastrullen från spisen och låt marmeladen stå 1 timme i rumstemperatur.
  3. Häll i citronjuicen och gör ett nytt uppkok, låt marmeladen koka livligt 5 minuter. Häll i certo och stormkoka marmeladen ytterligare 2 minuter.
  4. Häll upp marmeladen i varma rena burkar.
  5. Lägg en handduk över och låt burkarna stå i rumstemperatur till nästa dag. Tillslut med rena (kokta) lock. Ställ svalt.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 750 g röd paprika (750 g motsvarar ca 4-5 st)
  • 1 l strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl nypressad citronjuice
  • 1 flaska Certo fruktpektin (à 180 ml)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?