Marmelad av färsklök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marmelad av färsklök

Marmelad av färsklök är ett utsökt tillbehör till en saftig nystekt köttbit. Fräs färsk lök mjuk i lite smör, tillsätt syrlig äppelcidervinäger och ge marmeladen karaktär med lagerblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och stek löken i ca 1 minut på svag värme.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt löken småputtra tills nästan all vätska kokat in. Smaka av med salt och peppar. Låt marmeladen svalna.

För alla

Marmeladen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe färsk lök
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan