Chilibakad lax med pak choi

Betyg 2.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Chilibakad lax med pak choi

Chilibakad lax med pak choi, en utsökt rätt som får het smak av chilisås som penslas över laxen. Pak choi skärs i breda strimlor där den vita delen steks ihop med lök tills den blivit perfekt mjuk. Soja och vatten tillsätts och det förvandlas till en härlig lätt sås. Avnjuts med chilibakad lax och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Chilibakad lax med pak choi

Ingredienser

2 portioner
2 port ris, gärna basmatiris
300 g laxfilé
2 msk sweet chilisås
salt
1 lime
1/2 rödlök
250 g pak choi
1 tsk olivolja
150 g sojasås
2 msk vatten

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt gott och lättlagat. ICAs egna sojasås med smak av chili och vitlök till var kanon och rekommenderas!

    Désirée

Näringsvärde per portion

Energi2999 KJ / 717 kCal
Fett29 g
Salt13.7 g
Kolhydrater67 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räkwok med ingefära och soja
    Betyg 4.4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sesambakad lax med ris
    Betyg 2.9 av 5.183 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kycklingklubbor i hoisinsås
    Betyg 3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad