Vårlig grön örtsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Vårlig grön örtsås

Enkelt och snabblagat recept på smakrik vårlig grön örtsås som passar bra till fisk. Du gör den av bland annat citronmeliss, dragon, senap, honung, citron och rapsolja. Servera till exempelvis chili- och limepiffad varmrökt lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alltsammans utom olja och vatten i en matberedare (eller skål om du använder stavmixer). Tillsätt salt och peppar.
  2. Börja mixa, häll sakta i oljan i en fin stråle under fortsatt mixning, tillsätt vattnet droppvis då och då. Servera till Chili- och limepiffad varmrökt lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kruka citronmeliss
  • blad från 4 rejäla dragonkvistar
  • 2 1/2 msk dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl god olja, gärna rapsolja
  • 1 msk kallt vatten
Lägg till i inköpslistan