Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con korv med majskolvar och nachos

Här har du ett förtjusande recept på het Chili con korv med majskolvar och nachos som du bara måste prova! Lägg ner dina ingredienser eftersom i grytan och avsluta med krispig salladslök före du serverar din mumsiga korvgryta med lite mild gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär korven i sneda slantar.
  2. Stek vitlök och korv ca 2 minuter i matfettet i en gryta. Rör ner tomatpuré, chilipulver och paprikapulver. Fräs ytterligare någon minut.
  3. Koka upp lättsaltat vatten till majskolvarna i en kastrull. Tillsätt under tiden paprika, burktomater och vatten i grytan. Mosa sönder tomaterna med en sked. Koka upp och låt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Koka majskolvarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och dela i mindre bitar.
  5. Tillsätt bönorna i grytan. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över salladslöken.
  6. Servera korvgrytan med majskolvar, nachochips och en klick gräddfil.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i nachochips och korv för samtliga allergener.

Tips

Gryta som blir över är gott att gratinera i ugn under ett täcke av nachos och riven ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 2 paprikor
  • 225 g smal kabanoss
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 burk hela tomater (à ca 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à ca 400 g)
  • 450 g majskolv
  • salt och peppar
Till servering
  • 100 g nachochips
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3915 kJ / 697 kCal