Chili con korv med majskolvar och nachos

3
1
Chili con korv med majskolvar och nachos

Här har du ett förtjusande recept på het Chili con korv med majskolvar och nachos som du bara måste prova! Lägg ner dina ingredienser eftersom i grytan och avsluta med krispig salladslök före du serverar din mumsiga korvgryta med lite mild gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Chili con korv med majskolvar och nachos

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
2 paprikor
225 g smal kabanoss
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 dl vatten
2 burkar vita bönor i tomatsås (à ca 400 g)
450 g majskolv
salt och peppar

Till servering

100 g nachochips
1 dl gräddfil

För alla

Rätten är äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i nachochips och korv för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Gryta som blir över är gott att gratinera i ugn under ett täcke av nachos och riven ost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lotta

2014-07-14

Lagade denna rätt med stora vita bönor utan tomatsås + en skvätt passerade tomater, krossade tomater med chili och gul + röd lök i stället för salladslöken. Löken fick steka med från början och jag använde spadet från bönorna i stället för vatten. Eftersom salsiccia i normaltjock variant var den enda starkare kryddad korv jag hade, byttes den mot kabanossen. Tog lite mindre färsk paprika också och bara hälften av chilipulvret. Hade färdigkokt hel majs, så den skar jag i bitar och lade ner i grytan. Varken salt eller peppar behövdes. Oregano, basilika och/eller persilja hade nog lyft rätten ytterligare ett steg, men det var tillräckligt gott även utan. Serverade med pitabröd, men annat osötat ljust bröd, ris, pasta eller stompad potatis hade säkert varit minst lika bra. Skippade gräddfilen. Det blev väldigt gott och lagom starkt. Jag hade lugnt kunnat äta dubbelt så mycket som jag brukar. Vita bönor i tomatsås är för mig en helt onödig kvarleva från 70-talet. Vita bönor med någon sorts tomater i mindre bitar - krossade, passerade eller som puré + vatten - blir så mycket godare och vackrare i maten.

Näringsvärde per portion

Energi 3915 KJ / 697 kCal
Fett 37.5 g
Kolhydrater 59.8 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden