Chili con korv med majskolvar och nachos
Här har du ett förtjusande recept på het Chili con korv med majskolvar och nachos som du bara måste prova! Lägg ner dina ingredienser eftersom i grytan och avsluta med krispig salladslök före du serverar din mumsiga korvgryta med lite mild gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
2 paprikor
225 g smal kabanoss
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 dl vatten
2 burkar vita bönor i tomatsås (à ca 400 g)
450 g majskolv
salt
peppar
Till servering
100 g nachochips
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3915 KJ / 697 kCal
Fett37.5 g
Kolhydrater59.8 g
Protein24 g
Kommentar
Lagade denna rätt med stora vita bönor utan tomatsås + en skvätt passerade tomater, krossade tomater med chili och gul + röd lök i stället för salladslöken. Löken fick steka med från början och jag använde spadet från bönorna i stället för vatten. Eftersom salsiccia i normaltjock variant var den enda starkare kryddad korv jag hade, byttes den mot kabanossen. Tog lite mindre färsk paprika också och bara hälften av chilipulvret. Hade färdigkokt hel majs, så den skar jag i bitar och lade ner i grytan. Varken salt eller peppar behövdes. Oregano, basilika och/eller persilja hade nog lyft rätten ytterligare ett steg, men det var tillräckligt gott även utan. Serverade med pitabröd, men annat osötat ljust bröd, ris, pasta eller stompad potatis hade säkert varit minst lika bra. Skippade gräddfilen. Det blev väldigt gott och lagom starkt. Jag hade lugnt kunnat äta dubbelt så mycket som jag brukar. Vita bönor i tomatsås är för mig en helt onödig kvarleva från 70-talet. Vita bönor med någon sorts tomater i mindre bitar - krossade, passerade eller som puré + vatten - blir så mycket godare och vackrare i maten.
Lotta
2014-07-14