Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Chili con carne på kvarten

Letar du efter en middag som går snabbt att göra? Här har du svaret! Denna chili con carne med couscous går på dryga kvarten att göra och blir extra krämig och smakrik med crème fraiche smaksatt med paprika och chili. Snabbt, gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva purjolöken och spara lite till garnering.
  3. Fräs färs och purjolök i smör i en rymlig stekpanna så färsen smular sig och får fin färg. 
  4. Salta och tillsätt crème fraiche och vatten. Låt puttra ihop ca 5 min.
  5. Häll av och skölj bönorna, tillsätt och låt det bli varmt.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av smör och crème fraiche.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
  • 1/2 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3105 kJ / 742 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer