Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Chili con carne är en värmande köttfärsgryta som går hem hos både stora och små! Sjud ihop brynt lök, paprika och blandfärs tillsammans med vita bönor och tomatkross. Smaksätt med chilipulver, soja, salt och peppar och servera med nykokt ris och syrlig gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2753 KJ / 658 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater63.1 g
Protein34.1 g

Kommentarer
13 stDra på med mer kryddor och puttra den minst en halvtimme innan du slår i bönorna så smakerna hinner sätta sej. Lite för tam i smaken för att ens ha chili i namnet, mer som en köttfärsgryta med vita bönor i tomatsås i.
Carina
Smaken av nötkött tog helt över i denna rätt. Hade ändå i tomatpuré, paprika, vitlök och spiskummin.
Rebecca
Så gott så så gott, gillar chilismak så!
Matti
Kan det verkligen vara krm chilipulver? Chilipulver brukar ju ofta användas i msk.
Danielle
Hej Danielle! Det står helt rätt inskrivet men det går självklart bra att smaka av med mer chilipulver. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott. Hade ingen lök men tog en vitlöksklyfta och grön paprika istället. Kryddade med flera olika kryddor.
Eva
Behövs mer kryddor. Blir super med tabasco, chiliflakes och spiskummin
Robert
jättegod och enkel rätt att laga bra för barnen att det inte är så kryddstark
Angelica
Ska man skölja bönorna från tomatsåsen? Snabbt svar tack om det går.
Jelena
Hej Jelena! Nej, den är med för smaksättningen skull. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Bra rätt för hela familjen, men kryddningen enligt receptet var alldeles för mesig. Med tredubbla mängden chilipulver, lite vitlök och spiskummin blev den smakrik utan att bli stark. Saknade grönsaker till rätten.
Rikard
Jättegott!
Carola