Chili con carne med rotfrukter

En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.

Ingredienser
4 portioner
Chili
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
300 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)
Bönor
ca 400 g kokta kidneybönor
2 tomater (eller romantica ca 10st för 4 port)
1 avokado
saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvara 1 msk limesaft)
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Till servering
gräddfil
koriander
tortillachips
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 591 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater50 g
Protein27 g
Kommentarer
10 stSupergott! Körde på extra mycket med kryddorna, den var lite tam annars.
Anna
Jättegott!
Marie-anne
Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock
Sofie
Supergod version av chili con carne!
Fanny
Poppis i familjen. Även 1 åringen åt så det stod härliga till.
Emma
Ersatte kött med incredible meat och buljongen men scharlottenlöksfond
Rasmus
Mycket uppskattat av familjen. Speciellt kombon med lime sallad separat.
Anders
God men inte värt arbetet. Icas snabb chili är minst lika god och går betydligt snabbare att göra. 3/5
Kim
super god gör denna mist 1 ggr i månaden
Anders
Jättegott! Jag körde dock en veggo variant med quornfärs och skippade helt palsternackan och körde grönsaksbuljong. Till hade jag tortillabröd stekta i rapsolja, såå nice!
Anna