Chili con carne med ris

Bjud familjen på en klassisk chili con carne. Fräs löken och färsen innan du tillsätter bönor, tomatkross och buljong samt krydda efter egen smak med chili- och paprikapulver. Servera den smakrika grytan med ris och toppa med en klick gräddfil och krispiga morotsstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Chili con carne
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 köttbuljongtärning eller 1 tsk (för 4 port) fond
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
salt
peppar
Till servering
3 morötter
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2893 KJ / 690 kCal
Fett25 g
Salt3.5 g
Kolhydrater73 g
Protein38 g

Kommentarer
10 stDet här måste nog vara det värsta jag har smakat i väg av Chili Con Carne. Någonting är väldigt fel med det här receptet.
John
Dubblade chilin och kompletterade med vitlök och soja.
Eva-lotta
Smakade av med lite Heinz Chilisås och några gram socker, lyfte fram smakerna väldigt bra. Kryddade betydligt mycket mer paprika och chilipulver.
Peter
Skippade buljongtärningarna. Kryddade extra med paprika och chili. Så gott
Jenny
Ett favoritrecept! Supergott och perfekta matlådor att ha i kyl eller frysa in
Jenny
La till en vitlök, en färsk chili och lite rödvin! Supergott!
Anna
Gott och snabblagat. Brukar komplettera med vitlök och soja.
Anne-marie
God, lättlagad och snabb vardagsmat
Felicia
Mycket smak och lättlagad.
Göran
Snabblagad och god. Lagom vardagsmat.
Lars-emil