Chili con carne

108
8
Chili con carne

En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.

Skriv ut
Chili con carne

Ingredienser

4 portioner

Chili

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
300 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)

Bönor

ca 400 g kokta kidneybönor
2 tomater (eller romantica ca 10st för 4 port)
1 avokado
saft från 1 lime (saft från 1 lime motsvara 1 msk limesaft)
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar

Till servering

gräddfil
koriander
tortillachips

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och tortillachipsen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

108

Kommentarer

Sofie

2020-10-02

Jättegott! Den blev väldigt blöt så nästa gång kommer jag nog att ta mindre vatten/koka utan lock

Fanny

2020-09-28

Supergod version av chili con carne!

Emma

2020-09-28

Poppis i familjen. Även 1 åringen åt så det stod härliga till.

Näringsvärde per portion

Energi 2469 KJ / 591 kCal
Fett 28 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept