Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chili con carne

Mustig Chili con carne på ett annorlunda sätt. Högrev samsas med rödlök, paprika och bönor. Anchochili och vitlök ger hetta till rätten. Chilin serverar du gärna med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i grytbitar, ca 3x3 cm.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär rödlöken i stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar.
  3. Stek köttet i olja i en gryta. Krydda med anchochili, salt och svartpeppar. När köttet fått fin färg, lägg i lök och paprika. Stek ytterligare några minuter.
  4. Häll i tomaterna och buljongen. Koka på svag värme tills köttet är riktigt mjukt, ca 1 timme.
  5. Blanda i bönorna och låt dem bli varma. Servera gärna med ett gott bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärning eller fond.

Tips

Det går bra att använda burkbönor. Välj små burkar för att få några olika sorter. Om du tar torkade bönor ska dessa först blötläggas och sedan kokas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g högrev eller bog av nöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 1 gul paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk anchochili (ancho style chili pepper)
  • 1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
  • 2 dl mörk oxbuljong (vatten + fond)
  • ca 4 dl kokta blandade bönor (t ex stora vita bönor, black eye och kidney)
  • olja till stekning
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden