UNDER 30 MIN | Medel

Chiffonade på krispsallat med paprikadressing

Chiffonade är både namnet på ett sätt att skiva olika gröna blad och även namnet på en finstrimlad sallad. I detta recept skär du krispsallad i tunna krispiga strimlor och blandar dem sedan med salladslök och paprikadressing. Vässa kniven och hacka loss!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla salladsbladen mycket fint.
  2. Ansa och strimla salladslöken mycket fint på snedden.
  3. Blanda vinägern, paprikapeston och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.
  5. Vänd ner salladen i dressingen precis före servering. Toppa med valnötskrosset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 krukor krispsallad
  • 4 salladslökar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk pesto paprika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl valnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 714 kJ / 171 kCal