Chicken red curry

Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Chicken red curry

Här bjuder vi på smakrika köttbullar av kycklingfärs i röd currysås med sockerärter, paprika och morötter. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock. Servera tillsammans med kokt jasminris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Chicken red curry

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfärs
1 äggula
1/2 msk röd currypasta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 portioner ris (gärna jasminris)
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1/2 msk röd currypasta
1 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
75 g sockerärtor
1 tsk socker
1 tsk salt

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Smakar absolut ingenting

    Linda

  • Var starkare dagen efter, när den gottat till sig lite. Red såsen. Stek bullarna.

    Åsa

  • Ett riktigt favoritrecept hos samtliga i familjen. Dock på tok för lite curry för vår smak, vi tar gånger 5 i både bullar och sås, supergott!

    Jenny

  • Jättegott och enkelt att göra!

    Ulrika

  • Väldigt söt curry! Inte mycket smak, och vi behövde steka bullarna för att de skulle hålla ihop. Alltsomallt var det en helt okej maträtt.

    Freja

  • Gott, men nästa gång tar vi mer currypasta. Vi hade spagetti till.

    Agneta

  • God smak och lätt att laga. Tycker dock att såsen blev väldigt tunn. Hade lite jordnötter på vid servering för extra crunch, gott!

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi2761 KJ / 661 kCal
Fett31.9 g
Kolhydrater58.5 g
Protein32.3 g

Testa liknande recept

  • Fläskfärs i kokosmjölk
    Betyg 3.7 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabb thaigryta
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad