Dessa chicken nuggets är lite avancerade att laga, men resultatet är hissnande gott. Kycklingbitarna blir mumsiga av paneringen bestående av ströbröd och parmesanost. Basilikasåsen är obeskrivligt god och ett utmärkt tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ströbröd, välj mjölkproteinfri ost och stek i olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget mot mjölk eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En maträtt som var enkel att göra. Mina barn var tvådelade i sitt tyckande. Den ena tyckte det var jättegott, den andra (tonåringen!) var mycket tveksam till nuggetsen. Men potatisen och såsen gick hem med mycket godkänt betyg.
Elizabeth
2005-09-03Väldigt lätt att göra och en hit här hemma. Vi provade med gräddsås och kall sås med vitlök/örter och båda funkade. Detta kommer vi att göra fler gånger.
Susanne
2005-08-28