Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chicken nuggets med basilikasås

Dessa chicken nuggets är lite avancerade att laga, men resultatet är hissnande gott. Kycklingbitarna blir mumsiga av paneringen bestående av ströbröd och parmesanost. Basilikasåsen är obeskrivligt god och ett utmärkt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Börja med potatisen. Skrubba och skär den i klyftor (med skalet kvar). Lägg potatisklyftorna i en långpanna. Salta och ringla över margarin eller olja. Stek i 40 minuter.
  3. Nuggets: Skär kycklingen i bitar, ca 3 cm. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik.
  4. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter ströbrödsblandningen. Stek kycklingbitarna, några åt gången, i margarin i en stekpanna. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
  5. Sås: Kör crème fraiche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer.
  6. Lägg upp kyckling, potatis och örtsås. Servera med en god grönsallad.

För alla 

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ströbröd, välj mjölkproteinfri ost och stek i olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget mot mjölk eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
Klyftpotatis
  • 1 kg potatis
  • 2 msk flytande margarin eller olja
  • salt
Chicken nuggets
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl riven parmesanost (i påse)
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk margarin att steka i
Basilikasås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 tsk örtsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3153 kJ / 753 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden