Chiavåfflor med färska bär

Betyg 3.4 av 5.189 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Chiavåfflor med färska bär

Ska du göra våfflor till mellis? Stå dig längre på chiavåfflor med kvarg. Det blir en lite matigare våffelsmet som är perfekt till mellanmål. Servera med färska bär och vaniljkvarg eller kvarg med smak av vit choklad.

Chiavåfflor med färska bär

Ingredienser

5-6 st
100 g smör (+ extra till våffeljärnet)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl chiafrön
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten

Till servering

ca 250 g kvarg (gärna med vit choklad eller vanilj)
färska bär

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Laktos och glutenfri alternativ?

    Maija-liisa

  • Hur mycket rapsolja ska man ha istället för 100 gr smör? Kolesterol….🙂

    Stefan

  • Mums

    Nikola

  • Note to self: sparade receptet för Anns recept nedan. Väldigt oklart vad som var nyttigt med icas recept…..

    Johanna

    Hej Johanna! Tack för din kommentar, det var kanske lite otydligt skrivet och syftade nog det nyttiga med att man serverar med kvarg och bär istället för grädde och sylt. Kanske du var ute efter något mer som dessa https://www.ica.se/recept/bananvafflor-726644/ Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Vad räknas som en portion? Det är sjukt svårt att räkna kalorier när det står (som i så många av era recept): stycken.

    Isabell

    Tack Isabell för din fråga! Det är svårt att säga hur många våfflor en person äter. Det kan ju variera beroende på om man äter dem som efterrätt, mellanmål eller en lunch. Så om det står styck i receptet är näringsberäkningen per våffla inte per portion. Hoppas det kan hjälpa dig i din beräkning och att du gillar chiavåfflorna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Det ska stå socker, inte kicker.

    Ann

  • Jag har ett annat våffelrecept som jag tror är ännu nyttigare och ännu mer klimatsmart. Havregrynsvåfflor: 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk kicker, 1/2 tsk salt, 2 ägg, 4 dl mjölk, 2 msk rapsolja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja, vänd sedan ner blandningen i bunken med det torra. Låt stå och svälla minst 30 min. Grädda i våffeljärnet. Smörj första laggen. Servera med naturell kvarg blandat med lite vaniljsocker och färska bär.

    Ann

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck på 5 våfflor exkl. bär till servering.
Energi1519 KJ / 363 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater32 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Chiapannkakor med banan
    Betyg 4.1 av 5.172 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chiapudding med mandelmjölk
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fröknäckebröd
    Betyg 4.7 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grötmix med blåbär och goji
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad