Chiasylt med blåbär och ingefära

Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Chiasylt med blåbär och ingefära

Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Chiasylt med blåbär och ingefära

Ingredienser

1 liten burk
3 dl frysta (tinade) eller färska blåbär
2 msk chiafrön
2 tsk agavesirap
1 msk finriven färsk ingefära

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Super god 👌🏼 Gör denna med jämna mellanrum och den är alltid lika uppskattad

    Helena

  • Väldigt god, använde frusna bär, åt med yoghurt 🙂

    Britta

  • Inte gott! Hade den till gröten och fick verkligen kämpa för att äta upp den tråkigaste gröten någonsin. Hur kan blåbär bli så tråkigt?

    Johanna

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är räknad per msk.
Energi132 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Raw hallonsylt med chiafrön
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smoothie med dadlar, blåbär och lime
    Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blåbärssylt
    Betyg 3.8 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukostkakor med banan och blåbär
    Betyg 3.8 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad